Vyhľadávanie:

Stretnutie oceliarov - seniorov

Stretnutie oceliarov - seniorov

Základná organizácia OZ METALURG pri divíznom závode Oceliareň zorganizovala 28. októbra slávnostné stretnutie oceliarov - seniorov, členov odborovej organizácie. Pozvanie na tradičné stretnutie prijalo viac ako tristo bývalých zamestnancov, ktorí celý svoj produktívny život venovali neľahkej práci v Oceliarni. V Jumbo centre všetkých srdečne privítal predseda VZO OZ METALURG pri DZ Oceliareň Juraj Varga a riaditeľ DZ Oceliareň Marcel Borgoň.

Prvé prekvapenie zažili seniori už pri prezentácii. Aktivistky Červeného kríža všetkým zmerali hladinu cukru v krvi. Milou pozornosťou organizátorov bol tiež malý darček - kľúčenka s logom OZ Metalurg Oceliareň a jednoeurovou mincou. Hosťom sa prihovoril tiež zástupca jednej z bánk, ktorý ich informoval o nových produktoch peňažného ústavu a pridal aj praktické informácie o novo nastupujúcej mene.

Ako aktívne vedia seniori využívať voľný čas na zaslúženom odpočinku, predviedla časť spevokolu HUTNÍK, ktorý pracuje pri Občianskom združení Jeseň života. Pod vedením Jozefa Janáka zaspievali v sprievode ústnych harmoník tri ľudové pesničky. Program umocnila majstrovská zručnosť harmonikára, víťaza celoštátnej súťaže v hre na ústnu harmoniku, bývalého oceliara Jána Zavadského. A potom sa tancovalo na známe melódie. Nechýbali tiež úsmevné príhody z neľahkých začiatkov v Oceliarni.

Mnohí, ktorí sa v tento jesenný deň stretli pri slávnostne prestretých stoloch, sa osobne podieľali na zrode novej generácie oceliarov, preto im právom patrí veľká vďaka, obdiv i úcta. Aj preto sa stretnutie bývalých pracovníkov stalo právom neodmysliteľnou tradíciou života divízneho závodu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...