Vyhľadávanie:

Stretnutie s múzami

Stretnutie s múzami

Festival divadiel strednej Európy potrvá do nedele

Westernovou revue Divadla Nová scéna Bratislava Limonádový Joe sa vutorok, 2. septembra, za veľkého záujmu divákov, začal v Košiciach 2.ročník Festivalu divadiel strednej Európy. Na podujatí, ktoré potrvá do 7. septembra sa zúčastňuje 16 divadelných súborov z piatich krajín - Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Poľska a Srbska. Všetky predstavenia sa konajú v historickom centre mesta - na pódiu pri Immaculate, vo festivalovom stane pred historickou budovou ŠDK a v historickej radnici a vstup na ne je zadarmo.

Čo môžete ešte v ostávajúcich dňoch na festivale vidieť? Dnes, 4. septembra, Divadlo Zaglebia v Sosnowci v Poľsku, ktoré prinieslo do Košíc kabaretné pásmo zostavené zhitov poľskej textárky a poetky Agnieszki Osieckej. Studio dell´arte z Českých Budějovíc sa predstaví hrou o večnom súboji dobra a zla v ľudskej duši Faust. Ide o vlastnú interpretáciu staronemeckej legendy, ktorá stavia pochmúrny príbeh do tragikomického svetla. V piatok, 5. septembra, uvedie popredný alternatívny súbor z Belehradu, Divadlo Plavo, hru Čarodejník alebo harmonická kakofónia.

Košičania si pripravili pre divákov na Hlavnej multimediálne tanečné divadlo Odysseus. Divadlo SkRAT z Bratislavy sa predstaví optimistickým smrtonosným opusom o pozoruhodnostiach života Umri, skap a zdochni...!!! Sobota, 6. septembra, bude patriť večer Petőfimu divadlu zo Šoprone. Uvedie hudobnú hru Smutná nedeľa. Národní divadlo moravskoslezské v Ostrave ponúka komickú operu Potulný rytier. Drámu zo súčasnosti Kebab si pripravili košickí divadelníci. Nechýbajú ani detské predstavenia. Festival vyvrcholí nedeľným galakoncertom na Hlavnej. Podujatie dopĺňa výstava fotografií tanečného umenia Duša Gábora vo foyeri historickej budovy ŠDK a koncerty pri fontáne.

Festival pripravili ŠDK a OZ Košické divadlo za podpory aj spoločnosti U.S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...