Vyhľadávanie:

Študenti z Južnej Karolíny v U. S. Steel Košice

Študenti z Južnej Karolíny v U. S. Steel Košice

Návštevníci
Na záver návštevy v U. S. Steel Košice si študenti z Južnej Karolíny s veľkým záujmom prezreli i prevádzky divíznych závodov Oceliareň, Teplá valcovňa, Obalová vetva a Hutnícka druhovýroba.

V rámci trojtýždňového študijného pobytu v Európe navštívilo v pondelok tohto týždňa, 17. mája 2004, U. S. Steel Košice dvadsaťtri študentov marketingu, finančníctva, účtovníctva a manažmentu University of South Carolina AIKEN.

Na pôde spoločnosti ich privítali prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta a viceprezident pre predaj a marketing Joseph R. Scherrbaum, ktorí s mladými ľuďmi a ich dvomi pedagógmi hovorili o perspektívach veľkého viacnárodného producenta ocele pri podnikaní v strednej Európe, podnikateľských aspektoch a dopadoch na ne po vstupe Slovenska do EÚ. V diskusii, ktorá sa po prezentáciách rozprúdila, študentov zaujímali odpovede na celý rad otázok. Chceli napríklad vedieť, kto je najväčším konkurentom huty, ako sa zmenili zákony pre oblasť oceliarstva po vstupe do EÚ, aké požiadavky má spoločnosť na vzdelanie zamestnancov, ale aj to, ako sa zmenil životný štýl amerických manažérov po príchode na Slovensko a ako tu ľudia prijímali výsledky zápasu medzi SR a USA na svetovom hokejovom šampionáte.

"Tento študijný pobyt, za ktorý získavame v škole kredity, keďže pracujeme i na konkrétnych projektoch, je pre mnohých prvou príležitosťou nabrať skúsenosti aj v zahraničí," povedal nám Martin Sokoľák, rodák zo Slovenska, ktorý po absolvovaní jazykového gymnázia v Banskej Štiavnici dostal príležitosť študovať v USA. Dnes, ako prezradil, sa jeho štúdium chýli k záveru, chce sa na Slovensko vrátiť a uvítal by možnosť, ak by sa mu podarilo uchytiť v U. S. Steel Košice. Mladí ľudia si na záver svojej návštevy prezreli prevádzky DZ Oceliareň, Teplej valcovne, Obalovej vetvy a Hutníckej druhovýroby.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...