Vyhľadávanie:

Štvrtý semifinalista ešte nie je známy

Štvrtý semifinalista ešte nie je známy

Vo futbalových majstrovstvách USSK sa skončili boje v základných skupinách

Ešte v piatok 26. apríla sa záverečnými stretnutiami skončili súboje v základných troch skupinách. V A skupine zvíťazil vlaňajší majster z Energetiky, z B skupiny postúpili do semifinále futbalisti z tímu RMS a C skupinu vyhrali hráči z Vedenia. Na druhých priečkach skončili Studená valcovňa, Zušľachťovne + OV a Vysoké pece. Táto trojica ešte v uplynulom týždni rozohrala vzájomné súboje o štvrtého postupujúceho do semifinále. Kto to z tejto trojice bude, o tom sa rozhodne v treťom vzájomnom zápase v pondelok 13. mája o 15.30 hod v súboji Zušľachťovne + OV - Vysoké pece.

Semifinálové stretnutia sa budú hrať v pondelok 20. mája o 16.00 hod., keď sa stretne prvá semifinálová dvojica Energetika - RMS a o 17.30 hod. bude na programe druhý semifinálový zápas Vedenie - víťaz zápasu Zušľachťovne + OV - Vysoké pece. Víťazné mužstvá z týchto dvoch duelov sa potom stretnú v pondelok 27. mája o 17.30 hod. vo finále a porazení semifinalisti budú hrať už o 16.00 hod. o 3. miesto.

Záverečné výsledky v skupinách

A SKUPINA

STUDENÁ VALCOVŇA - TEPLÁ VALCOVŇA 1:1 (0:1)
Podobne ako v zápase s Energetikou aj teraz lepšie začali hostia, len s tým rozdielom, že ich prvú gólovú šancu kanonier Tobák už dokázal premeniť a bolo 0:1. Domácim patril pre zmenu druhý polčas a už v úvodnej tretej minúte Firkaľ pohotovou strelou vyrovnal na 1:1. Od tejto chvíle sa hralo aktívne na obidvoch stranách, ale keďže ani jednému mužstvu sa nepodarilo strhnúť víťazstvo na svoju stranu, pri rovnosti bodov v tabuľke lepším skóre postúpili z druhej priečky do podskupiny futbalisti z SVa.

KONEČNÁ TABUĽKA A SKUPINY

1. Energetika 2 2 0 0 5:1 6 b.
2. Studená valcovňa 2 0 1 1 2:3 1 b.
3. Teplá valcovňa 2 0 1 1 1:4 1 b.


B SKUPINA

OCELIAREŇ - RMS 3:3 (0:2)
Hostia v zápase neustále viedli a domáci nepriaznivý stav iba doťahovali. Úvod lepšie vyšiel hosťom, ktorí zásluhou streleckej aktivity Piklu viedli do prestávky dvojgólovým náskokom. V druhej minúte druhého polčasu domáci Demko znížil na 1:2 a v ďalších minútach boli oceliari blízko k vyrovnaniu. V čase ich obrovského tlaku zabudli na obranu a hosťujúci Albrecht opäť zmenil vývoj skóre na 1:3. Ani za tohto stavu sa domáci nevzdávali a v závere herne i strelecky dominovali. Najprv ich kanonier Demko znovu znížil na rozdiel gólu a v poslednej minúte Ferenc zabezpečil svojmu tímu bod za nerozhodný výsledok.

KONEČNÁ TABUĽKA B SKUPINY
1. RMS 2 1 1 0 5:4 4 b.
2. Zušľachťovne + OV 2 1 0 1 3:2 3 b.
3. Oceliareň 2 0 1 1 3:5 1 b.


C SKUPINA

KOKSOVŇA - VEDENIE 1:1 (0:0)
Už proti vysokopeciarom odviedli koksári veľmi dobrý výkon a ten zopakovali aj v tomto súboji s mužstvom Vedenia. Hostia boli síce od úvodných minút útočnejší, ale cez pozornú obranu domácich sa strelecky nepresadili. Podarilo sa im to až po zmene strán. Po skvelej kombinácii ich stredovej formácie sa do šance dostal Antony a otvoril skóre 0:1. Lenže z vedúceho gólu sa hostia tešili iba tri minúty, pretože na druhej strane sa z rýchleho protiútoku do šance dostal domáci Petrov, ktorý vyrovnal na 1:1.

KONEČNÁ TABUĽKA C SKUPINY
1. Vedenie 2 1 1 0 5:4 4 b.
2. Vysoké pece 2 1 0 1 5:5 3 b.
3. Koksovňa 2 0 1 1 2:3 1 b.


Podskupina účastníkov z druhých priečok o postup do semifinále:

STUDENÁ VALCOVŇA - ZUŠĽACHŤOVNE + OV 0:3 (0:0)
Ak by hostia zvíťazili 8:2, bola by to skutočná realita diania na ihrisku. Napriek trom streleným gólom, ktoré po brejkových akciách v priebehu desiatich minút strelili Martiník, Spišák a Kolesár, mohli hostia zaznamenať ďalších päť. Vytvorili si totiž isté gólové šance, vo všetkých sa ocitol Timko, ktorý však nedokázal ani raz skórovať. Na druhej strane ešte za stavu 0:0 domáci Siládi zahrával pokutový kop, ktorý však brankár hostí Župa chytil. Druhý gól domácich mal v poslednej minúte na kopačke Kajla. Sám pred bránou dovtedy otáľal so streľbou, kým mu hráči hostí odpratali loptu do bezpečia.

STUDENÁ VALCOVŇA - VYSOKÉ PECE 0:3 KONTUMAČNE
Domáci hráči na toto stretnutie v stanovenom čase nenastúpili.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...