Vyhľadávanie:

Ťahajú sa k elite

Ťahajú sa k elite

Hádzanári 1. MHK Košice získali prvé víťazstvo v tejto sezóne na palubovke súpera

Hádzaná
Brankárskou jednotkou v tíme 1. MHK Košice sa po odchode brankára Pramuka stal Dušan Olejár, nová posila zo susedného Prešova.

Hádzanári 1. MHK Košice už roky patria k slovenskej špičke. Preto mnohých fanúšikov prekvapilo ich postavenie v tabuľke po štyroch kolách nového ročníka spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárov. Ocitli sa na chvoste štrnásťčlenného pelotónu, ale pre takýto tím bolo len otázkou času, kedy sa začne "šplhať" na vyššie priečky.

"V tejto sezóne máme jeden z najmladších mužstiev v súťaži, takže pod naše slabšie výsledky a tesné prehry v úvode základnej časti sa podpisuje neskúsenosť niektorých hráčov," konštatoval pred odchodom na zápas 8. kola v Hraniciach na Morave kapitán tímu Ján Kolesár a dodal: "Podľa mňa robíme chybu v tom, že sa nevieme sústrediť na plnohodnotný výkon celých šesťdesiat minút hry. Svedčia o tom zápasy doma s Prešovom i s Považskou Bystricou. Proti Prešovu sme v 15. minúte druhého polčasu viedli 26:20. V ďalších pätnástich minútach sme nedokázali ani raz skórovať a inkasovali sme 10 gólov za sebou, čo sa nesmie stať. Podobne aj v súboji so slovenským vicemajstrom z Považskej Bystrice sme viedli tiež 26:20 a nakoniec sme sa strachovali o výsledok. Vyhrali sme iba tým najtesnejším rozdielom o gól. Takže mali by sme sa už konečne chytiť aj na palubovke súpera a z Hraníc by sme chceli doniesť body. Prosto, musíme bodovať naplno."

Tak sa aj stalo. V zaujímavom a obojstranne bojovnom stretnutí odviedli Košičania v Hraniciach kolektívny výkon a výsledok sa zákonite dostavil. Naši zaslúžene zvíťazili o šesť gólov po výsledku 31:25 (15:11) a v tabuľke "poskočili" na 9. miesto. Z ôsmich stretnutí majú 6 bodov za 3 víťazstvá a 5 prehier.

Ako to na palubovke súpera tento raz v Hraniciach vyzeralo, to nám priblížil vedúci mužstva Vojtech Profant: "Skvele zachytal brankár Olejár a po dlhšom čase všetci hráči, ktorí dostali šancu na palubovke, odviedli svoje maximum. Rozhodol kolektívny duch a darilo sa nám aj strelecky. Domáci iba v úvode viedli, potom však naši nepriaznivý stav vyrovnali a do polčasu si utvorili 4-gólový náskok. Po zmene strán sme už len kontrolovali vývoj zápasu a šancu na víťazstvo už nepustili z rúk. Strelecky sa zaskvel na krídle Faith, ktorý zaťažil konto súpera dvanástimi gólmi. Ja si myslím, že oceniť treba výkony všetkých našich hráčov."

V nedeľu 24. októbra sa hádzanári 1. MHK Košice predstavia svojim fanúšikom predpoludním o 10.30 h. v súboji s ďalším českým tímom Zubří.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...