Vyhľadávanie:

Ťahákom aj stáž v košickej oceliarni

Ťahákom aj stáž v košickej oceliarni

Americká obchodná komora v Slovenskej republike pripravila v Košiciach Trh práce 2014

Viac než dvadsať firiem so zahraničnou účasťou z rôznych rezortov hospodárstva sa predstavilo minulý týždeň v utorok 25. februára v košickom hoteli DoubleTree by Hilton na Trhu práce 2014. Podujatie, ktoré zorganizovala Americká obchodná komora v Slovenskej republike (Amcham), spoločne otvorili a študentom zaželali veľa úspechov pri nadväzovaní kontaktov s potenciálnymi zamestnávateľmi výkonný riaditeľ Amcham Jake Slegers, prvý viceprezident Amcham a prezident spoločnosti U. S. Steel Košice George F. Babcoke a riaditeľ košickej kancelárie Amcham Rastislav Puchala.

Košická oceliareň, ktorá patrila k hlavným partnerom podujatia, sa na trhu prezentovala ponukou letnej stáže, ktorej dvanásty ročník sa uskutoční v júli a auguste tohto roka.

Niektorých návštevníkov k prezentačnému stánku spoločnosti U. S. Steel Košice priviedli známi, ktorí už letnú stáž absolvovali a odporúčali im ju skúsiť, iní sa pristavili náhodne a možnosť získať počas leta prax i manažérske zručnosti ich zaujala. "Rozhodne sa prihlásim, hádam na pohovoroch uspejem, angličtina mi starosti vôbec nerobí. Absolvoval som už jeden vzdelávací program v Birminghame. Každá skúsenosť je dobrá," prezradil nám počas prehliadky Marek Ižola, študent Prešovskej univerzity.

Kto mal záujem, mohol sa o košickej oceliarni a ďalších podrobnostiach súvisiacich s letnou stáže dozvedieť ešte viac aj od riaditeľa pre nábor a výber Gabriela Kádára na samostatnej prezentácii. Spoločnosť U. S. Steel Košice ponúka študentom po ukončení štvrtého ročníka vysokej školy či univerzity príležitosť zoznámiť sa s prevádzkovými a riadiacimi činnosťami, získať nové vedomosti a zručnosti nad rámec vysokoškolskej výučby. Kandidáti na letnú stáž majú byť poslucháčmi denného štúdia v takých odboroch ako strojárstvo, elektrotechnika, hutníctvo, logistika, informačné technológie, ekonómia, ale aj iných, najmä takých, ktoré sú v súlade s hlavnými činnosťami spoločnosti. "Program letnej stáže sme rozdelili do dvoch častí. Tri dni v týždni budú venované práci na pridelených pracoviskách, dva dni sú určené na tréningy mäkkých zručností a na osvojenie si vodcovských a manažérskych zručností," ozrejmil publiku G. Kádár. Pripomenul tiež, že uchádzači o letnú stáž sa musia na stránke http://www.usske.sk/students/inter-e.htm zaregistrovať a poslať svoj životopis v anglickom jazyku, a to najneskôr do 30. marca 2014. Čaká na nich aj absolvovanie testu z anglického jazyka a ústny pohovor.

Popoludňajší program trhu práce pokračoval otvorenou diskusiou na tému Prečo by sme mali prijať práve vás? Výkonný riaditeľ Amcham Jake Slegers, viceprezident U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje Martin Pitorák, zástupkyňa IBM Slovensko Zuzana Relovská, Katarína Bobotová z Grafton Recruitment a Martin Boršč z Iuventy hovorili so študentmi pod moderátorskou taktovkou Natalie Spodniak z Amcham najmä o požiadavkách, ktoré kladú zamestnávatelia na uchádzačov o prácu. Jazykové znalosti, predovšetkým schopnosť komunikovať v angličtine, patria dnes k nevyhnutným potrebám. Podobne ako ovládanie tzv. mäkkých zručností, či disponovanie praktickými skúsenosťami, ktoré sa dajú získať na stážach, brigádach či dobrovoľníckou prácou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...