Vyhľadávanie:

Tenis, už len ako zábava

Tenis, už len ako zábava

Najväčšou ozdobou tohtoročného tenisového turnaja Košice Open 2012 bol nepochybne Dominik Hrbatý. Niekdajší 12. hráč svetového rebríčka sa s profesionálnou kariérou rozlúčil už pred vyše rokom, no do Košíc sa dostal vďaka "divokej" karte, ktorú mu pridelili organizátori podujatia. Držiteľovi šiestich turnajových titulov na okruhu ATP sa podarilo zvíťaziť v prvom kole nad Augustinom Velottim z Argentíny v dvoch setoch 6:4, 6:3. V ďalšom kole bol už nad jeho sily rumunský tenista Victor Crivoi, ktorý Hrbatého zdolal za 76 minút 6:4, 6:3. Dominik neodmietol krátky rozhovor.

Kariéru ste ukončili v koncom roka 2010 a do Košíc ste sa dostali vďaka divokej karte od usporiadateľov. Ako ste spokojný so svojím účinkovaním?
Pre mňa je tenis už len zábava. Do Košíc som prišiel uhrať nejaké body do svetového rebríčka, aby som v ňom mohol figurovať ešte ďalší rok. Nakoniec sa mi to aj podarilo. Môj súper bol v druhom kole nad moje sily, hral lepšie. Predsa cítiť, že chalani, ktorí sa pravidelne zúčastňujú rôznych turnajov, sú omnoho viac vyhratí.

Ktorí z hráčov, ktorí sa predstavili na tomto turnaji, majú v budúcnosti najväčší potenciál?
Určite sú to chalani, ktorí majú zápasové skúsenosti s najlepšími tenistami sveta a hrajú prestížne turnaje. V Košiciach sme mali možnosť vidieť aj mladých hráčov, o ktorých budeme v budúcnosti ešte počuť. Osobne sa mi páči ako sa na turnaji prezentoval Jan Hájek z Českej republiky. Má výbornú techniku úderov a bol vo forme.

Na tenis ste úplne nezanevreli. Kde ešte zvyknete hrávať?
Z času na čas odohrám nejaké zápasy v tenisových ligách. Ale určite to nie je ako v minulosti. Beriem to ako zábavu a myslím si, že to úplne stačí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...