Vyhľadávanie:

Tento piatok hostíme Nové Zámky

Tento piatok hostíme Nové Zámky

Základnú časť Tipsport ligy uzatvorí 52. kolo

V piatok 21. februára sa 52. kolom uzavrie základná časť hokejovej Tipsport ligy. Následne sa súťaž rozdelí na dve nadstavbové časti, prvú vytvoria mužstvá na 1. až 6. priečke, druhú tímy na 7. až 12. mieste. Získané body si mužstvá ponechajú. Kluby v skupine o 1. až 6. miesto odohrajú medzi sebou ešte desať duelov dvojkolovým spôsobom každým s každým raz doma, raz vonku. Každý z účastníkov prvej šestky v tabuľke si automaticky zabezpečí účasť vo štvrťfinále play-off. O zostávajúce dve miestenky budú bojovať tímy v skupine o 7. až 12. miesto.

Hokejisti HC Košice v základnej časti sa najviac vytrápili so súpermi z Maďarska.  Nepodarilo sa im naplno bodovať ani s jedným južným súperom, až na posledný ôsmy zápas s MAC Újbuda, v ktorom domáci dominovali a zaslúžene vyhrali 5:1. Proti Budapešti vykorčuľovali Košičania v maskáčových dresoch na počesť ozbrojených zložiek. Špeciálny dres priniesol šťastie na hokejku domáceho útočníka Michala Chovana, ktorý si v zápase pripísal hetrik a jednu asistenciu. „Pred zápasom sme si vraveli, že dnes musíme vyhrať za tri body. Doma jednoducho takéto súboje musíme zvládať. Tlačili sme sa do bránky, padli góly a škoda len toho inkasovaného gólu. Škorvimu by sme tú nulu určite dopriali,“ povedal po zápase útočník Michal Chovan pre hokej.sk. Gólmi sa blysli aj ďalší elitní strelci prvého útoku Marcel HaščákDávid Skokan. „Minule sme mali dresy VSŽ a vyhrali sme. Teraz sme to zopakovali vo vojenských dresoch a pokojne teda privítam ďalšie podobné novinky,“ s úsmevom poznamenal Marcel Haščák.

„Na súpera sme sa snažili vyvíjať sústavný tlak. Vedeli sme, že má v nohách náročné zápasy aj cestu. Prakticky po celých 60 minút sa nám darilo hru kontrolovať. Dnes sme urobili veľa vecí dobre, ešte sú tam však nejaké detaily, na ktorých budeme musieť popracovať,“ zhodnotil zápas košický tréner Peter Draisaitl.

Počas spomínaného zápasu klub informoval o angažovaní 34-ročného ruského útočníka Denisa Paršina, ktorý Košičanov sledoval naživo v Steel aréne. Súpiska oceliarov sa týmto príchodom rozrástla na sedem legionárov.

Najbližšie privítajú košickí hokejisti v piatok 21. 2. o 18:00 v poslednom kole základnej časti tím HC MIKRON Nové Zámky. Nadstavbová časť sa rozbehne v nedeľu 23. 2. o 18:00.    

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...