Vyhľadávanie:

Tesné víťazstvo obhajcu

Tesné víťazstvo obhajcu

V pondelok, 4. mája, sa na ihrisku v Šaci začal futbalový šampionát o majstra U. S. Steel Košice

Futbalový turnaj o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2009 odštartovali v pondelok tohto týždňa tromi zápasmi. V turnaji, ktorý potrvá až do 25. mája, keď bude na programe finále i zápas o 3. miesto, hrá 13 mužstiev rozdelených do štyroch skupín. Prvé dva tímy zo skupín postúpia do štvrťfinále. Rovnako ako vlani, aj v tomto roku sa futbalový šampionát koná v rámci letnej olympiády.

Na slávnostnom ceremoniáli otvorenia turnaja sa zúčastnili viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, predseda Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice Mikuláš Hintoš a generálna manažérka pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami Adriana Mihálová. Prológom tohtoročného futbalového šampionátu bol súboj dvoch mužstiev z B skupiny, v ktorom sa stretli Zušľachťovne s Koksovňou. Po nich si v druhom zápase sily zmerali futbalisti Vedenia s hráčmi Studenej valcovne a do tretice sa hralo stretnutie Obalová vetva - Energetika. Majstrovský titul z vlaňajška obhajujú futbalisti z Obalovej vetvy, ktorí v tomto roku vykročili rázne a už v úvodnom vystúpení zaregistrovali plný bodový zisk víťazstvom nad Energetikou.

B skupina

Zušľachťovne - Koksovňa 0:2 (0:2)
Po opatrnom začiatku postupne prevzali útočnú iniciatívu hostia. Tí si v 10. minúte vypracovali prvú väčšiu gólovú šancu, ale Palaščák strelil z piatich metrov nad bránu. O dve minúty neskôr trafil hosťujúci Zajac žrď domácej brány a odrazenú loptu Palaščák úspešne usmernil do siete 0:1. Domáci síce zvýšili útočné úsilie a niekoľkokrát ohrozili brankára koksárov, ale v koncovke neboli presní. Na druhej strane založili hostia v 19. minúte jeden z ďalších protiútokov a Petrov presnou strelou upravil na 0:2. Tesne pred polčasom mohli futbalisti Zušľachťovní znížiť, ale Kľučár sám pred prázdnou bránou mieril vedľa. Aj v druhom polčase mali koksári hernú prevahu. V 16. minúte lopta z kopačky Zajaca už-už smerovala do opustenej brány, lenže domáci Kočiš ju vykopol z bránkovej čiary. Tretí gól visel na vlásku, lenže ďalšiu výbornú šancu hostí zahodil Zajac. Domáci sa osmelili až päť minút pred koncom, kedy Kočiš trafil z hranice šestnástky len do brankára.

Vedenie - Studená valcovňa 2:0 (1:0)
Pred bránou hostí bolo horúco už v úvodnej minúte. Obrancovia nedovolene rozohrali loptu vlastnému brankárovi a domáci mali výhodu nepriameho kopu. Rozohrávka z kopačky Polču však skončila na múre. Ale v 3. minúte sa už tešili z vedúceho gólu. Na konci ich postupnej kombinačnej akcie bol Kollár a s prehľadom otvoril skóre 1:0. Hostia potom prevzali iniciatívu a snažili sa o vyrovnanie. Vypracovali si dve isté šance, lenže najprv Palenčár a po ňom ani Kováč nedokázali loptu dopraviť za brankárov chrbát. Aj po zmene strán mali hráči z SVa hernú prevahu, chýbala im však presná koncovka. Domáci v snahe udržať si priaznivý výsledok viac rozohrávali v strede ihriska a iba sporadicky vyrážali do rýchlych protiútokov. V 14. minúte poslal domáci Mačaj takmer 40 metrov dlhú prihrávku na spoluhráča Králku, ktorý z brejku zvýšil na konečných 2:0.

A skupina

Obalová vetva - Energetika 2:1 (0:0)
Obidve mužstvá začali takticky, zbytočne neriskovali v obrane a v útoku sa snažili mať loptu čo najdlhšie pod kontrolou. Viac šancí si predsa len vytvorili obhajcovia majstrovskej trofeje z Obalovej vetvy. Najväčšie z nich mali v 11. minúte Martiník a v 25. min. Šofranko, ktorí mierili vedľa. Dve minúty pred polčasom došlo k vzájomnej potýčke medzi domácim Sedlákom a hosťujúcim Duháňom, ktorí museli po červenej karte predčasne odísť pod sprchy. V druhom dejstve i napriek oslabeniu sa hral rýchly futbal. Už v úvodnej minúte II. polčasu ušiel obrane domácich hosťujúci Marcinčin a strelou k žrdi dostal svoj tím do vedenia 0:1. Vedúci gól hostí domácich nedeprimoval, zvýšili útočný tlak na súperovu bránu a už o sedem minút neskôr bolo vyrovnané. Z ľavej strany sa do šance dostal Mušinský a ponad vybiehajúceho brankára vyrovnal na 1:1. Potom Martiníkova strela skončila na brvne a v 16. minúte Šofranko strelou k žrdi zabezpečil domácim tesné víťazstvo.

Dnes šampionát pokračuje ďalšími zápasmi: o 15.30 hod. Vysoké pece - Oceliareň, o 17.00 hod. Doprava - Teplá valcovňa a o 18.30 hod. Energetika - Vulkmont. V pondelok 11. mája budú hrať: o 15.30 hod. Koksovňa - Studená valcovňa, o 17.00 hod. Vedenie - Zušľachťovne a o 18.30 hod. Vysoké pece - Technológia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...