Vyhľadávanie:

Tokajský expres štartuje už túto nedeľu

Tokajský expres štartuje už túto nedeľu

Festival folklóru, tanca, hudby a spevu v Borši

V nedeľu, 29. júna, odvezie mimoriadny vlak Tokajský expres - festival všetkých priaznivcov folklóru, ľudového tanca a spevu priamo na Tokajský festival do Borše. Odchádza zo Železničnej stanice v Košiciach o 12.30, zastávky má v Kuzmiciach, Michaľanoch, Čerhove a v Slovenskom Novom Meste. Späť smerom do Košíc odchádza mimoriadny vlak z Borše o 19.30. Tokajský expres premáva v oboch smeroch bezplatne.

Už pri vypravení vlaku bude veselo a v Borši na návštevníkov čaká bohatý kultúrny program, ako aj sprievodné podujatia, a to všetko v romantickom prostredí renesančného Rákocziho hradného kaštieľa. O 14.30 organizátori slávnostne otvoria VI. Tokajský festival, usporiadaný pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja Zdenka Trebuľu. V hlavnom programe vystúpia zahraničné a domáce folklórne súbory a spevácke skupiny. Na záver si všetci môžu zatancovať "na ľudovú nôtu". Okrem toho sa návštevníci môžu tešiť na prezentáciu ľudových remesiel, tvorivú dielňu, tradičné tokajské gurmánske špeciality a vynikajúce tokajské vína.

Krajské osvetové stredisko a organizátori Tokajského festivalu, ktorými sú Kultúrne centrum Mezibodrožia a Použia Kráľovský Chlmec, Obec Borša a Združenie obcí Tokajského regiónu vás srdečne pozývajú na toto jedinečné podujatie spojené s veselou cestou mimoriadnym vlakom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...