Vyhľadávanie:

Trénujú aj Nagy, Svatoš a brankár Staňa

Trénujú aj Nagy, Svatoš a brankár Staňa

Hokejisti HC Košice vykorčuľovali v pondelok tohto týždňa po prvýkrát pred novou sezónou na ľad

Hokej
Na tréningu sa objavili až traja brankári. Okrem Staňu (vpravo), ktorý je hráčom švédskeho tímu Södörstälje, to boli Martin Falter (vľavo) a Ivan Fedor (v strede).

Hokejisti HC Košice, ktorých v novej sezóne 2004/2005 povedie nová trénerska dvojica Dušan Gregor a Miroslav Marcinko, začali s druhou fázou letnej prípravy ešte pred týždňom, a to sústredením v Starej Lesnej. Po päťdňovom kempe, v ktorom absolvovali v tatranskej prírode kondičné tréningy a pritom naberali silu i obratnosť, obuli v pondelok 19. júla po prvý raz pred novou sezónou korčule.

Trénerom sa hlásili všetci hráči zo širokého kádra, nechýbali medzi nimi ani bývalí odchovanci, ktorí hrávajú v NHL, Ladislav Nagy z Phoenixu, Marek Svatoš z Colorada a brankár Rastislav Staňa, ktorý by mal najbližšiu sezónu chytať vo švédskom celku Södörstälje. Okrem nich sa na ľade ZŠ v Čermeli objavili brankári Martin Falter (posila z Vítkovíc), Ivan Fedor, obrancovia Juraj Kledrowetz, Slavomír Vorobel, Marek Topoli, Tomáš Nádašdi, Peter Frühauf, Štefan Fabián, Marcel Šterbák, Slavomír Bodnár, Ľubomír Chmelo a útočníci Jaroslav Kmiť, Ľubomír Sabol, Arné Kroták, Marcel Šimurda, Kristán Kováč, Lukáš Hvila, Martin Drotár, Ľubomír Caban, Peter Holečko, Peter Gajdoš, Tomáš Bulík, Vladimír Dravecký, Richard Jenčík a Štefan Rusnák.

Pauzu mal jedine obranca Michal Segľa, ktorý sa na sústredení zranil, ale ešte v tomto týždni by mal obuť korčule. "Týždňové sústredenie pred vykorčuľovaním nebolo žiadnou novinkou v mojom tréningovom pláne," povedal tréner Dušan Gregor a dodal: "Takýto model prípravy som aplikoval už aj v Trenčíne. Hráči mali dostatočný priestor na to, aby sa po dovolenkách plynule rozbehli a dokonale sa pripravili na prácu, ktorá nás už na ľade čaká. Celý júl i august až do začiatku sezóny bude naša príprava na ľade kombinovaná s tréningami na suchu. Takáto kombinácia bude pokračovať aj počas sezóny. Koľko hráčov budeme mať v kádri, to je ešte predčasné povedať, ale v každom prípade to budú dvaja brankári a štyri kompletné pätice. V prípravných stretnutiach sa chceme dôkladne pripraviť na extraligu, z hľadiska kvality sa nám javí dôležitý turnaj o Tatranský pohár, ktorý môže dokonale preveriť silu nášho kolektívu."

Košičania majú v pláne pred extraligou, ktorú začínajú v piatok 17. septembra doma s Popradom, odohrať desať priateľských stretnutí, absolvovať dva turnaje, a to v Nitre a v Poprade. Po prvý raz sa doma v príprave predstavia 29. júla v súboji so Žilinou, ich ďalší program má tieto termíny: 3. augusta doma s Prešovom, 6. augusta doma s Popradom, 9. augusta v Žiline, 12. - 14. augusta turnaj v Nitre, 18. - 21. augusta turnaj o Tatranský pohár v Poprade, 24. augusta doma Liptovský Mikuláš, 27. augusta vo Zvolene, 31. augusta v Liptovskom Mikuláši, 3. septembra v Poprade, 7. septembra doma so Zvolenom a 10. septembra v Prešove.

V extralige budú mať hokejisti HC Košice v prvej šestine základnej časti tento program: 1. kolo - piatok 17. september 2004 Košice - Poprad, 2. kolo - nedeľa 19. september Trenčín - Košice, 3. kolo - utorok 21. september Košice - Skalica, 4. kolo - piatok 24. september Slovan - Košice, 5. kolo - nedeľa 26. september Košice - Zvolen, 6. kolo - utorok 28. september Dubnica - Košice, 7. kolo - piatok 1. október Košice - Nitra, 8. kolo - nedeľa 3. október Žilina - Košice, 9. kolo - piatok 8. október Košice - Liptovský Mikuláš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...