Vyhľadávanie:

Tri tituly pre Miroslava Vanka

Tri tituly pre Miroslava Vanka

V rekreačnom areáli Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom sa počas uplynulého víkendu konali majstrovstvá Slovenska v krose. O tituly bojovalo 130 bežcov v deviatich kategóriách. Najlepšie z nich sa prezentovali vytrvalci z Obal Servisu Košice, ktorí v zložení Miroslav Vanko, Imrich Pástor, Jozef Urban a Igor Vaktor získali titul v súťaži družstiev.

Z jednotlivcov sa zo zisku troch majstrovských titulov tešil Vanko, ktorý, okrem zlatej medaily v súťaži družstiev, získal dve ďalšie v súťaži jednotlivcov. Najprv zvíťazil časom 13:33 min. na 4 500 metrov dlhej trati v súťaži míliarov, v ktorej Vaktor obsadil 4. miesto časom 14:13 min. Potom sa po takmer dvojhodinovej prestávke postavil na štart vytrvalcov, kde dominoval na 9-kilometrovej trati časom 27:44 min. Za ním sa na 2. mieste umiestnil Pástor časom 28:00 min. Na 5. mieste skončil Urban v čase 28:38 min. a na šiestej priečke dobehol v čase 30:00 min. Vaktor.

V kategórii žien si striebornú medailu na 4,5-km trati vybojovala ďalšia pretekárka z bežeckého klubu Obal Servisu Košice Katarína Bérešová, ktorá za víťaznou Zatlúkalovou z Dubnice nad Váhom (15:29 min.) zaostala o 28 sekúnd. Na 8. mieste skončila naša Zakršmídová, ktorá mala čas 17:23 min. Okrem seniorov sa na šampionáte v dobrom svetle predstavili aj mladí vytrvalci z Obal Servisu.

V súťaži dorastencov si 1. miesto a titul vybojoval časom 14:53 min. Dávid Jakubášek, medzi dorastenkami skončila na 3-km trati Martina Viňanská časom 11:42 min. tretia a v kategórii juniorov sa na 6-km trati umiestnil Viktor Olšavský na 4. mieste.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...