Vyhľadávanie:

Tri zlaté sezóny vystriedala strieborná

Tri zlaté sezóny vystriedala strieborná

Hokejisti HC Košice podľahli vo finále hokejovej extraligy Slovanu Bratislava v siedmom stretnutí 1:2 po predĺžení a v sérii play-off prehrali na zápasy 3:4

Extraligová hokejová sezóna ročníka 2011/2012 mala dramatické vyvrcholenie. O novom majstrovi Slovenska pre rok 2012 medzi Košicami a Bratislavou sa rozhodlo v sobotu 21. apríla až v poslednom siedmom vzájomnom stretnutí finálovej série play-off. Podobne ako šesť predchádzajúcich, aj siedmy súboj, ktorý sa hral na ľade úradujúceho majstra HC Košice v Steel aréne, sa niesol v znamení veľkej rivality oboch súperov. Hokejovú drámu sa napokon podarilo úspešne zvládnuť hráčom bratislavského Slovana, ktorí necelé štyri minúty pred koncom predĺženia strelili rozhodujúci gól. Kým v tábore belasých vytryskla zo zisku už ôsmeho titulu majstra Slovenska po zápase obrovská radosť, v kabíne Košičanov zavládol smútok.

"Rozhodla o tom jedna jediná sekunda. Taký je šport. Pre fanúšikov bolo toto finále neskutočným zážitkom. Veď táto séria vyústila až do siedmeho zápasu a v ňom sa duel skončil v riadnom hracom čase nerozhodne 1:1. O novom majstrovi rozhodol teda len jeden gól, takže môžem povedať, že vyhral naozaj šťastnejší. Naši chlapci robili čo mohli, hrali dobre, boli lepším mužstvom a na ľade nechali svoje srdce. Podali zodpovedný výkon, nemáme sa za čo hanbiť. Preto nemôžem hovoriť o sklamaní," vyznal svoje pocity bezprostredne po zápase prezident HC Košice a viceprezident pre technológiu našej spoločnosti Vladimír Jacko.

Hráči však boli z výsledku sklamaní, veď chceli samozrejme vyhrať a byť už po štvrtý raz v rade zlatí a získať majstrovský titul. Jeden z najskúsenejších hráčov nášho tímu Peter Bartoš k tomu poznamenal:

"Chceli sme byť prví, urobili sme pre to všetko, žiaľ, nevyšlo to. Nielen moji spoluhráči, ale aj diváci, ktorí nás chodili povzbudzovať, by si to zaslúžili. Nemôžem povedať, že sme to odflákali, všetci sme veľmi chceli vyhrať. Mohli sme tento rozhodujúci súboj rozhodnúť už na začiatku, mali sme na to šance. Šport je niekedy o šťastí a my sme ho v rozhodujúcom zápase nemali."

Autorom nášho jediného gólu v rozhodujúcom siedmom stretnutí bol Richard Jenčík, ktorý hral vo finále už piatykrát a na svojom konte má tri majstrovské tituly. Zlatú medailovú zbierku sa mu však nepodarilo rozšíriť. Na margo súboja povedal: "Myslím si, že toto finále bolo pre mňa jedno z tých lepších, ak nie najlepšie, aké som hral. Škoda, že môj gól nášmu mužstvu k víťazstvu nepomohol. Viedli sme 1:0, stačilo premeniť ďalšiu z množstva šancí a som presvedčený, že Slovanu by ubudli fyzické i psychické sily. Veľmi dobre viem, ako takýto nepriaznivý vývoj vplýva na hráča. Žiaľ, nevyšlo nám to. Ďakujem divákom, boli skvelí, škoda, že sme im ten titul nakoniec nedopriali."

Obrovské sklamanie prežíval aj kapitán tímu Miroslav Zálešák. Hovorilo sa mu ťažko, ale predsa len tento neúspech v krátkosti zhodnotil slovami: "Nemyslím si, že vyhral lepší. Je to pre nás sklamanie. Mali sme super kolektív, bola to dlhá sezóna a i keď to nebolo niekedy optimálne, dokázali sme sa vždy zomknúť k našej spokojnosti. Žiaľ, v poslednom zápase nám to nevyšlo i keď sme mali výhodu domáceho prostredia."

O vyjadrenie sme po poslednom finálovom súboji medzi Košicami a Bratislavou požiadali aj generálneho manažéra HC Košice Juraja Bakoša: "Tohtoročné finále malo skutočne európsku kvalitu. Podľa mňa rozhodol o titule šiesty zápas v Bratislave. Mali sme prvý mečbal, v prvej tretine naši viedli 2:1, lenže v ďalšom priebehu nezvládli toto stretnutie podľa našich predstáv. Aj napriek tomu, že v poslednom súboji chlapci bojovali ako o život, nemôžeme im nič vyčítať. Herne boli lepší, ale hokejové šťastie sa napokon priklonilo na stranu bratislavského Slovana. Myslím si, že za posledných päť rokov to bolo najlepšie i najdramatickejšie finále."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...