Vyhľadávanie:

Trofej putovala do Moskvy

Trofej putovala do Moskvy

Hokejisti HC Košice obsadili na domácom turnaji Cassovia Hockey Cup 4. miesto

Víťazstvom hokejistov CSKA Moskva sa v nedeľu 28. augusta v košickej Steel aréne skončil prestížny medzinárodný hokejový turnaj Cassovia Hockey Cup. Na druhej priečke sa umiestnil nový účastník KHL spod Tatier HC Lev Poprad, tretie miesto obsadil český šampión HC Oceláři Třinec a na 4. mieste skončil náš úradujúci majster HC Košice. Zaujímavosťou je, že každý zo štyroch účastníkov 4. ročníka turnaja mal na svojom konte prehru. O konečnom poradí však nerozhodovali pri rovnosti bodov vzájomné zápasy, ale celkové skóre. A to mali najlepšie zverenci slovenského trénera z CSKA Moskva Júliusa Šuplera 9:5. HC Lev mal skóre 7:6, Třinec 5:5 a Košičania 5:10.

Domácim sa vydaril úvod turnaja, keď v prvom zápase zdolali HC Lev Poprad 3:1. Víťazstvo nad týmto súperom potešilo nielen našich hráčov, ale aj takmer päť tisíc fanúšikov. Nevyšiel im zápas s Třincom, s ktorým prehrali 0:4, no vari najviac sa sústredili na zápas so slávnym ruským klubom CSKA Moskva. Jeho dres obliekajú aj dvaja Slováci, košický odchovanec brankár Rastislav Staňa a útočník Tomáš Surový. Vlani, na 3. ročníku turnaja v Košiciach, naši majstri tohto súpera zdolali a tento husársky kúsok chceli zopakovať aj teraz. Dlho držali krok so súperom, po dvoch tretinách bol stav vyrovnaný 2:2. V treťom dejstve, v rozpätí dvoch minút, inkasovali dva góly a bolo po nádejach. Košičania doplatili na časté vylúčenia a to ich stálo veľa síl.

Ich vystúpenie na turnaji zhodnotil tréner Antonín Stavjaňa v krátkosti takto: "Určite sme mohli dosiahnuť viac. V našej hre sa objavili individuálne chyby, ktoré k takýmto prípravným zápasom patria a my budeme ešte viac ako dva týždne pracovať na ich odstránení. Musíme uznať vysokú kvalitu súperov, ale iba takéto ťažké zápasy nás môžu posunúť ďalej."

Organizátori turnaja pripravili podujatie na skvelej úrovni, o čom svedčia aj slová kormidelníka víťazného tímu z Moskvy Júliusa Šuplera: "V tomto prípravnom období to bol nielen pre nás, ale myslím si, že aj pre všetkých účastníkov, špičkový turnaj. Zišla sa tu výborná hokejová partia. Za tri dni sme odohrali tri kvalitné stretnutia. Za tridsať rokov mojej trénerskej práce som nikdy nebol na tak kvalitne zorganizovanom turnaji. Ubytovanie, strava i celé organizačné zabezpečenie bolo skutočne na vysokej úrovni." Okrem cennej trofeje získali Moskovčania finančnú prémiu 10 tisíc eur a sumou 500 eur odmenili aj najlepších hráčov turnaja. Najlepším brankárom sa stal Rastislav Staňa (CSKA Moskva), za najlepšieho obrancu vyhlásili Michala Šedu (HC Košice), najproduktívnejším hráčom bol Jaroslav Kristek a najlepším strelcom s dvoma gólmi Juraj Mikúš (obaja HC Lev Poprad).

Pred štartom úvodného kola extraligy, v ktorom sa v piatok 16. septembra stretnú doma hokejisti HC Košice s Nitrou, odohrajú Košičania ešte dva prípravné zápasy. V piatok 2. septembra v Banskej Bystrici a v utorok 6. septembra v Poprade.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...