Vyhľadávanie:

Trofeje pre víťazov

Trofeje pre víťazov

Krasokorčuliari z Kraso Centra Košice medzi najlepšími v Slovenskom pohári

Z poverenia Výkonného výboru krasokorčuliarskeho zväzu na Slovensku zorganizoval klub Kraso Centrum Košice v piatok, 30. marca, na zimnom štadióne v Čermeli exhibíciu víťazov Slovenského pohára v krasokorčuľovaní. V sezóne 2006/2007 si v tejto dlhodobej súťaži veľmi dobre počínali mladí pretekári a pretekárky z usporiadajúceho klubu, ktorý výdatne podporuje U. S. Steel Košice. Zväz ocenil suverenitu Košičanov a za triumf v súťaži oddielov a klubov odmenil Kraso Centrum Košice cennou trofejou.

V uplynulej sezóne sa z prvenstva v dlhodobej súťaži Slovenského pohára zo spomínaného klubu tešili v seniorskej kategórii Jaqueline Belenyesiová, z junioriek Radka Bártová, z mladších žiakov Peter Novella, z kategórie chlapcov - mladšie nádeje Alex Hladoník, suverény víťaz a majster Slovenska v tejto kategórii. Z kategórie dievčat - staršie nádeje Mirka Hriňáková, ktorá bola tiež majsterkou Slovenska a v kategórii interpretačné korčuľovanie - A kategória staršie dievčatá, Kristína Klemová, ktorú trénuje Mirka Lipčáková. Táto nádejná pretekárka vyhrala všetky preteky Slovenského pohára a vo svojej kategórii je aj majsterkou Slovenska.

Na podujatí sa zúčastnila aj manželka prezidenta U. S. Steel Košice Susan Lohrová, ktorá mladým pretekárom Košíc odovzdala spomienkové ceny. K najúspešnejším z nich patrili zverenkyne trénerky Hanky Töczikovej - J. Belenyesiová a R. Bártová. Obidve reprezentovali nielen klub, ale aj Košice a Slovensko na svetových šampionátoch. Staršia z nich, Belenyesiová, začínala sezónu na medzinárodných pretekoch v Záhrebe, kde skončila na 13. mieste, potom obsadila druhé priečky na pretekoch v Prešove, ako aj na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka v Liberci. Na zimnej Univerziáde v talianskom Turíne obsadila v silnej konkurencii 20. miesto, ale záver sezóny jej vyšiel stopercentne. Na Veľkej cene v Banskej Bystrici získala cenné prvenstvo a stala sa tiež víťazkou Slovenského pohára.

Juniorka Bártová skončila na majstrovstvách Európy vo Varšave na 23. mieste a prebojovala sa do finálovej časti súťaže. Na európskej univerziáde mládeže v španielskej Jacce skončila štvrtá a na nedávnych majstrovstvách sveta v Tokiu na 33. mieste. O úspechoch krasokorčuliarov Kraso Centra Košice prezident klubu Vladimír Čuchran pre Oceľ východu povedal: "I keď vlani sme v tejto dlhodobej súťaži tiež zvíťazili, z pohľadu výsledkov to bola zatiaľ naša najúspešnejšia sezóna. V klube máme viacerých majstrov Slovenska a troch reprezentantov - Belenyesiovú, Bártovú a Štróbla, ktorý je momentálne zranený. Vyrastajú nám ďalší perspektívni pretekári, napríklad Hriňáková, Sabolčáková, Hladoník či Novella, s ktorými môžeme rátať aj pre budúcu sezónu. V príprave by sme chceli ešte viac trénovať, zdokonaľovať sa v pohybovej príprave a viac sa venovať aj choreografii. V pláne máme vytvárať lepšie podmienky na tréning a osloviť chceme ďalších nových adeptov krasokorčuľovania."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...