Vyhľadávanie:

TUKE súčasťou siete európskych univerzít

TUKE súčasťou siete európskych univerzít

Európska komisia zverejnila výsledky druhej výzvy iniciatívy Európske univerzity v rámci programu Erasmus+. Vybraných bolo 24 nových projektov, ktoré tvoria nadnárodné aliancie inštitúcií vysokoškolského vzdelávania z celej EÚ. Medzi schválenými projektmi je aj aliancia ULYSSEUS („An open to the world, persons-centered and entrepreneurial European University for the citizenship of the future“), ktorej členom je Technická univerzita v Košiciach, ako jediná technicky orientovaná univerzita zo Slovenska.

Druhá výzva bola zverejnená 7. novembra 2020 s termínom podávania žiadostí do 26. februára 2020. Výška celkovej podpory je 120 miliónov EUR, čo predstavuje 5 miliónov EUR na alianciu počas troch rokov. Iniciatíva Európskych univerzít bude plne reflektovaná pripravovaným programom Erasmus 2021-2027.

Rektor TUKE prof. Stanislav Kmeť uviedol: „Úspech aliancie Ulysseus, ktorej súčasťou je aj naša univerzita, nás nesmierne potešil. Zároveň to TUKE zaväzuje plnohodnotne využiť tento nový potenciál a možnosti, ktoré sa týmto rozhodnutím otvárajú. Naším cieľom je vychovávať novú generáciu Európanov, kreatívnych mladých ľudí, ktorí dokážu efektívne spolupracovať napriek rôznorodosti nielen jazykov, ale aj kultúr a národnej histórie. Práve títo ľudia budú tvoriť našu budúcnosť, prepájať rôzne vedné oblasti a riešiť dôležité spoločenské výzvy.“

Aliancia Ulysseus má šesť členov: Univerzita v Seville (Španielsko, koordinátor), Univerzita v Janove (Taliansko), Univerzita Cote d’Azur (Francúzsko), Manažérske centrum Innsbruck (Rakúsko), Technická univerzita v Košiciach (Slovensko) a Univerzita aplikovaných vied Haaga-Helia (Fínsko).     

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...