Vyhľadávanie:

U Forrestovcov urobíme chodník, vyčistíme dvor

U Forrestovcov urobíme chodník, vyčistíme dvor

Len ten, kto má osobnú skúsenosť, vie, aké dôležité je nájsť príjemný priestor pre znevýhodneného člena rodiny. Mať ho kde ráno odviezť s vedomím, že sa o neho dobre postarajú a čas mu vyplnia zmysluplnými aktivitami. Denný stacionár neziskovej organizácie Klub Forresta Gumpa na Užhorodskej 8 v Košiciach plní túto funkciu od jesene 2013.

Každý deň sa v rodinnom prostredí stretáva šestnásť klientov. Kreslia, modelujú, vystrihujú, lepia, spievajú, tancujú, cvičia, chodia na prechádzky, hrajú sa i učia. Päťkrát už v rámci dobrovoľníckych aktivít pomáhali zveľadiť areál i priestory v bývalých detských jasliach naši zamestnanci. Ani sa nechce veriť, akou zmenou za tie roky klub prešiel. Farebná fasáda i oplotenie, vyčistená  záhrada, opravená terasa i dvor. „U nás potrebujeme pomoc  vždy,“ privítala nás jedna zo zakladateliek klubu Darina Pištejová. „Chceli by sme upraviť pás zeminy v bezprostrednej blízkosti budovy, pretože pri každom daždi sa čisté steny zašpinia od hliny. Radi by sme okolo steny uložili rad betónových tvárnic. Čaká nás aj úprava a spevňovanie terénu na chodník, ktorý bude lemovať vlani vytvorenú plochu s gumovým povrchom vo dvore. Chceme tam v lete cvičiť. Uvidíme, ako nám to pôjde, lebo nikto nevie, čo zasa nájdeme pod terénom. Vlani sa chlapi narobili s ťažkými kusmi betónu, ktoré vykopali.“ 

Na farebné nátery čakajú kovové konštrukcie v areáli, zábradlia i mreže, na šikovné ruky s handrami okná na prízemí. Naplánované je aj čistenie dvora od náletových krovín a buriny, kosenie, zametanie a hrabanie vonkajšieho areálu. V sobotu 18. mája je pripravená práca pre dvadsať dobrovoľníkov z USSK a päť z Klubu Forresta Gumpa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...