Vyhľadávanie:

Účasť na trati je ich srdcovou záležitosťou

Účasť na trati je ich srdcovou záležitosťou

Prezident spoločnosti George F. Babcoke besedoval s našimi najúspešnejšími účastníkmi MMM

V pondelok 21. októbra 2013 sa prezident spoločnosti USSK George F. Babcoke s manželkou Kathie stretol s najúspešnejšími účastníkmi tohtoročného Medzinárodného maratónu mieru z radov zamestnancov našej firmy. Na stretnutí boli okrem bežcov v minimaratóne, viceprezidentov Michaela A. Fedorenka a Johna Coyneho, prítomní pretekári a pretekárky ďalších športových disciplín - Imrich Pástor, Jozef Sciranko, Alžbeta Tiszová, Eva Marková, Ladislav Vyšnický, Erika Billá, Adrián Ficík, Peter Eškut, Lucia Petrovičová, Gabriel Stromp, Peter Kmeť a Peter Tulenko.

George Babcoke sa všetkým poďakoval, že prijali jeho pozvanie na stretnutie, ocenil ich účasť na pretekoch, dosiahnuté výsledky a výkony i vzornú reprezentáciu firmy. "Som rád, že môžem byť medzi vami už po štvrtý raz, tentoraz aj s manželkou Kathie," uviedol a pokračoval: "Po návrate na Slovensko som sa veľmi tešil na MMM, pretože s vytrvalostným behom mám dlhoročné skúsenosti. Kým v minulosti som spolu s mojím otcom zabehol niekoľko maratónov, teraz som si trúfol už len na kratšiu trať, akou je minimaratón. Ale na svoj prvý maratón v živote, ktorý sme s otcom zabehli v Chicagu, mám živé spomienky. Na štart sa vtedy postavilo vyše 37 tisíc bežcov. Predtým sme absolvovali polročný individuálny tréning presne podľa návodu pre začiatočníkov uverejnenom v špeciálnom časopise pre vytrvalcov. Do 24. kilometra sme bežali spolu, potom to otec chcel vzdať. Načo nám bol ten poctivý tréning, presviedčal som ho, určite to zvládneme. A tak sme do cieľa dobehli spoločne pod štyri hodiny v čase 3:59:49 hod. Otec ma dokonca pred cieľovou páskou prešprintoval. Keď som naposledy sledoval váš výkon, získali ste titul majstra Slovenska," oslovil vzápätí I. Pástora. "Máte pravdu, bolo to naposledy. Vlani ani v tomto roku sa mi nedarilo, musím povedať, že košický maratón má najťažšiu trať z tých, na ktorých som štartoval," odpovedal vytrvalec. "Bolo ideálne počasie, verím, že tak to bude aj na rok, pripravím sa na lepší výsledok i umiestnenie. Teší ma, že som v tomto roku pripravil na maratón spolupracovníka z Energetiky Róberta Hábera. Trochu potrénoval podľa môjho plánu a svoj prvý maratón v živote zabehol za 3:37 hod., čo je na začiatočníka vynikajúci výkon."

Kým skúsená A. Tiszová hravo zvládla maratónsku trať pod štyri hodiny, E. Marková spomínala na svoj prvý maratónsky štart takto: "S behom som začala pred dvoma rokmi, najprv to boli kratšie trate, neskôr polmaratóny, ale všetci ma prehovárali, aby som skúsila zabehnúť aj maratón. Cítila som sa výborne, nemala som žiadnu krízu a ani vo sne mi nenapadlo, že to bude v pohode pod štyri hodiny."

Ďalší s výborným časom maratónca bol J. Sciranko: "Na vernisáži fotografií k 90. výročiu MMM som zanietenú fotografku pani Kathie Babcokovú poprosil, aby mi v cieli urobila jednu fotku, že zabehnem v čase okolo 2:50 hod. Tak som sa snažil dobehnúť načas a podarilo sa. Mala síce na pódiu dekorovať tri najúspešnejšie maratónkyne, ale zastúpil ju manžel a tak mám od nej príma fotky do môjho albumu." Meno L. Vyšnického, ktorý bol v polmaratóne z našich najlepší, nie je v súvislosti z MMM neznáme. Jeho brat František sa stal v rokoch 1983 a 1986 víťazom košického maratónu. "Začínali sme s bratom spolu, ja som v roku 1986 zabehol maratón za 2:26 hod. Časom som presedlal na kratšie trate, viac ma to baví."

Aj ďalší účastníci - E. Billá v polmaratóne, L. Petrovičová a P. Eškut z trate in-line korčuliarov a členovia štafety IT Plechy P. Kmeť, G. Stromp a P. Tulenko sa podelili o svoje pocity z pretekov, ktoré boli skutočne náročné. Hovorili aj o problémoch, s ktorými sa na trati stretávali i o tom, ako po pretekoch relaxovali. A. Ficík odštartoval v hasičskom výstroji medzi poslednými. "Ja som nechal všetkých mladých vybehnúť šprintom. Mysleli si, že minimaratón je beh na krátku trať. V rekreačnom tempe som mal potom radosť z toho, že mám koho predbehnúť."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...