Vyhľadávanie:

Účastníkmi premiérovo aj zákazníci

Účastníkmi premiérovo aj zákazníci

V Košiciach sa konala konferencia Európskej asociácie výrobcov lakoplastových plechov

Včera sa v Košiciach skončila medzinárodná konferencia Európskej asociácie výrobcov lakoplastových plechov (European Coil Coating Association). Za to, že práve metropola východného Slovenska sa stala prvýkrát miestom významného podujatia, môže pravidlo, podľa ktorého je hostiteľom krajina, odkiaľ pochádza prezident asociácie. Od mája uplynulého roka túto pozíciu zastáva generálny manažér predaja pre priemysel Július Lang.

Dvojdňová konferencia sa konala 3. a 4. júna v priestoroch hotela Doubletree by Hilton. Okrem členov asociácie - výrobcov lakoplastových plechov, hliníka a dodávateľov farieb, boli po prvý raz prítomní aj naši zákazníci odoberajúci tento sortiment. "Vo svete prevláda trend čo najužšieho kontaktu so zákazníkmi. Pre výrobcov ocele sú ich názory a požiadavky kľúčové. Nakoniec i hlavná myšlienka konferencie sa niesla v duchu udržateľného spoločného napredovania výrobcov plechov, dodávateľov chémie a zákazníkov," vysvetlil dôvody prizvania zákazníkov obchodný manažér pre lakoplastové plechy Milan Beličák, ktorý pomáhal so zabezpečovaním podujatia.

Na konferencii sa zišlo vyše 150 hostí, zastúpenie mala i spoločnosť U. S. Steel Košice. Okrem prezidenta asociácie J. Langa, ktorý toto stretnutie slávnostne otvoril, boli prítomní i ďalší kolegovia z úseku predaja a marketingu a Výskumu a vývoja USSE.

Na úvod pozdravil všetkých účastníkov Martin Hlinka, riaditeľ pre priemysel a inovácie z Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky. V krátkom vystúpení priblížil program vlády zameraný na inovácie v priemyselnej oblasti. K ďalším významným tváram konferencie patrili Frank Bekaert z konzultačnej spoločnosti McKinsey a Bernard Gilmont z Európskej asociácie výrobcov hliníka (EAA), ktorí informovali o aktuálnej situácii na trhu s oceľou a hliníkom a ponúkli i výhľad na najbližšie obdobie. Členovia Európskej asociácie výrobcov lakoplastových plechov predostreli zámer rozšíriť svoje pôsobenie v regióne strednej Európy.

Mnoho prednášok sa týkalo aktuálnych trendov v oblasti výroby lakoplastových plechov a farieb. Priestor na prezentácie dostali i zákazníci. Účastníkmi podujatia boli napríklad zástupcovia popredných spoločností, ako sú Kingspan, Bosch, Phillips a Electrolux.

Program na záver spestrila prehliadka vybraných závodov spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorú v utorok v popoludňajších hodinách absolvovalo 80 hostí. Spokojnosť nad priebehom konferencie vyjadril prezident Európskej asociácie výrobcov lakoplastovaných plechov J. Lang. "Verím, že konferencia splnila svoj cieľ. Vypočuli sme si veľa zaujímavých prednášok a stretli sme sa s mnohými partnermi, zákazníkmi a kolegami z tejto oblasti. Myslím si, že táto udalosť pomohla pozitívne spropagovať nielen našu firmu, ale aj Slovensko a región Košíc."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...