Vyhľadávanie:

Umelci v Dolnej bráne

Umelci v Dolnej bráne

Krajské osvetové stredisko v Košiciach a mesto Košice organizujú v tomto mesiaci dve podujatia. Už dnes, v stredu 22. septembra 2004 o 18.00 v priestoroch archeologického komplexu Dolná brána na Hlavnej ulici v Košiciach, sa uskutoční večer divadla, hovoreného slova, spevu a hudby.

V prvej časti sa predstavia študenti II. stupňa ZUŠ Bernolákova v Košiciach v divadelnom predstavení LAKOMEC od Juraja Bindzára a Evy Grohovej, pedagogičky dramatického odboru. Predstavenie malo premiéru v júni 2004 v rámci osláv 25. výročia školy. V druhej časti sa predstavia študenti hudobno - dramatického odboru Konzervatória v Košiciach a laureáti umeleckého slova z Poděbradských dní poézie 2004 v hudobno - poetickom pásme MALÉ DRÁMY v réžii Marty Vilhanovej a v odbornej spolupráci Viery Drietomskej. Podujatie sa uskutoční v rámci XIII. ročníka Dní európskeho kultúrneho dedičstva.

Ďalšie podujatie sa uskutoční v stredu 29. septembra 2004 o 18.00. Bude to festival folkovej hudby pod názvom FOLK V DOLNEJ BRÁNE. Predstavia sa Mikuláš Štec, laureát Folkfóra v rámci Strunobrania 2003, Molko a Silvia, členovia skupiny Bobova diéta, ktorá bola v roku 2003 laureátom Strunobrania a na záver sa predstaví folková skupina Divozel, ocenená na Strunobraní 2004, celoštátnom festivale folk a country hudby v Banskej Štiavnici.

Oceľ východu je mediálnym partnerom oboch podujatí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...