Vyhľadávanie:

Úspech slovenského hasiča Adriána Ficíka z U. S. Steel Košice na prestížnej súťaži FIREFIGHTER COMBAT CHALLENGE 2012

Úspech slovenského hasiča Adriána Ficíka z U. S. Steel Košice na prestížnej súťaži FIREFIGHTER COMBAT CHALLENGE 2012

Koncom minulého mesiaca sa v poľskom mestečku Toruň uskutočnili dve súťaže profesionálnych hasičov, na ktorých sa zúčastnil aj Adrián Ficík zo Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice. V prvej z nich pod názvom Toughest Firefighter Alive Poland 2012, na ktorej zápolilo bezmála dvesto hasičov z Nemecka, Francúzka, Slovinska, Anglicka, USA, Kanady, Litvy, Poľska, Slovenska a Maďarska, obsadil v kategórii M35 (od 35 do 39 rokov) siedmu priečku.

Ešte lepšie sa mu darilo v druhej súťaži Firefighter Combat Challenge 2012. Bola mimoriadne náročná. "Ako súťažiaci sme boli oblečení v kompletnom hasičskom výstroji a okrem autonómneho dýchacieho prístroja sme mali nasadenú aj ochrannú masku. Súťažilo sa paralelne vo dvojiciach a štafetách. Pravidlá boli veľmi prísne, až nás to na niektorých úsekoch zaskočilo," okomentoval regule Adrián Ficík. Súťažiaci si musel po odštartovaní vyložiť na rameno v harmonike poskladanú hadicu A a ľubovoľným spôsobom, buď po jednom, alebo po dvoch schodoch, vystúpiť na tretie podlažie veže, uložiť hadicu na miesto a pokračovať vyťahovaním závažia hore na vežu. Nasledovalo zbehnutie z veže po jednom schodíku bez hadice. Ak to pretekár nedodržal, za každý schod dostal trestné sekundy. Pokračoval úder kladivom do závažia vo vodiacej konštrukcii na určenú vzdialenosť. Kladivo bolo treba uložiť na určené miesto. Nasledoval slalom pomedzi kužele, ťahanie zavodnených 2C hadíc s následným prechodom cez dvojkrídlové dvierka a výstrekom na terč. Záverečná disciplína spočívala v ťahaní figuríny na vzdialenosť 30 metrov.

Adrián Ficík obsadil napokon v kategórii M35 veľmi pekné tretie miesto a získal bronzovú medailu. "Na tejto súťaži som sa zúčastnil po prvýkrát a mrzí ma len to, že ma predbehol americký pretekár o 1,80 sekundy. Ale teším sa, keď mu to budem môcť vrátiť."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...