Vyhľadávanie:

USS oznamuje svoj cieľ dosiahnuť do roku 2050 uhlíkovú neutralitu

USS oznamuje svoj cieľ dosiahnuť do roku 2050 uhlíkovú neutralitu

Zmena podnebia je výzvou tejto generácie

Spoločnosť United States Steel Corporation rozšírila svoj záväzok k udržateľnosti stanovením ambiciózneho cieľa zameraného na celkové nulové emisie uhlíka do roku 2050.

Na dosiahnutie tohto cieľa U. S. Steel očakáva, že využije svoju rozrastajúcu sa flotilu elektrických oblúkových pecí (EAF) prepojených s ďalšími technológiami, ako sú priama redukcia železa, bezuhlíkové zdroje energie a zachytávanie, sekvestrácia a využitie uhlíka. Dosiahnutie cieľa závisí aj od spolupráce medzi verejným a súkromným sektorom, medzi priemyselnými odvetviami a globálnymi zainteresovanými stranami s cieľom vyvinúť podporné, inovatívne a prelomové riešenia, vrátane prístupu ku komerčne dostupným uhlíkovo neutrálnym zdrojom elektrickej energie.

„Zmena podnebia je globálna kríza, ktorá si vyžaduje globálnu reakciu. Spoločnosť U. S. Steel sa oznámením tohto cieľa zaväzuje, že prispeje svojim dielom k podpore Parížskej dohody OSN o zmene podnebia, s cieľom dosiahnuť do roku 2050 globálnu uhlíkovú neutralitu,“ uviedol prezident a CEO U. S. Steel David B. Burritt„Vďaka svojej 120-ročnej histórii inovácií zameraných na riešenie akýchkoľvek výziev, chce byť spoločnosť U. S. Steel súčasťou klimatického riešenia. Zmena podnebia je výzvou tejto generácie a náš podiel je kľúčovou súčasťou našej stratégie „Best for All“ zameranej na ziskový rast.”

Ambícia nulovej hodnoty vychádza z existujúceho cieľa spoločnosti U. S. Steel znížiť intenzitu emisií skleníkových plynov o 20 % v rámci globálnej stopy spoločnosti do roku 2030. Nadväzuje na akvizíciu technologicky vyspelej spoločnosti Big River Steel, jedinej oceliarne s certifikátom LEED® v USA. Minulý mesiac, na CERES 2021 spoločnosť predstavila novú produktovú radu ocele, verdeX ™.

V tomto mesiaci sa U. S. Steel stala prvou oceliarskou spoločnosťou so sídlom v Severnej Amerike členom ResponsibleSteel ™ - celosvetového neziskového fora pre všetkých  ­členov dodávateľského reťazca oceliarstva a občianskou organizáciou, ktorá spolupracuje na podpore prínosu ocele k udržateľnej budúcnosti.

Anne-Claire Howard, generálna riaditeľka spoločnosti ResponsibleSteel, dodala: „Sme veľmi radi, že môžeme spoločnosť U. S. Steel privítať ako nášho prvého člena v severoamerickom oceliarstve. Oceliarsky priemysel má výrazný vplyv na celý svoj hodnotový reťazec, od ťažby surovín až po konečný produkt, a je zodpovedný za viac ako 7 % globálnych emisií skleníkových plynov.
Spolupráca s U. S. Steel nám skutočne pomôže urýchliť našu víziu smerom k svetu, kde sa vyrába iba zodpovedná oceľ s nízkym obsahom CO2.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...