Vyhľadávanie:

V derby s Popradom bez gólu z hry

V derby s Popradom bez gólu z hry

Hokejisti majstrovského tímu HC Košice majú v extralige i v Lige majstrov nabitý program

Po tom, čo domáca najvyššia hokejová súťaž - extraliga sa rozbehla na plné obrátky, v stredu uplynulého týždňa 24. 9. sa o slovo opäť hlásila ďalšia porcia najkvalitnejšieho európskeho hokeja. Pokračovala totiž hokejová Liga majstrov a náš majster mal v A skupine tejto prestížnej súťaže na programe už piaty zápas. Košičania nabrali smer severné Fínsko, kde odohrali odvetný súboj s domácim majstrovským celkom Kärpät Oulu. V prvom stretnutí s týmto súperom zverenci trénera Antona Tomka na domácom ľade v Steel aréne tesne prehrali 1:2 a podobný osud ich stihol aj v odvete. Len s tým rozdielom, že fínskemu majstrovi podľahli po vyrovnanom a dramatickom priebehu až v predĺžení 2:3. Pred posledným zápasom tejto skupiny s nemeckým vicemajstrom z Kolína, ktorý je na programe na budúci týždeň v stredu 8. októbra v Steel aréne, už stratili Košičania šancu na postup zo skupiny.

V novej extraligovej sezóne odohrali hokejisti HC Košice osem stretnutí, to ôsme včera v Žiline, ktorého výsledok sme do uzávierky tohto čísla Ocele východu nepoznali. Naposledy sa domácim fanúšikom naši majstri predstavili v nedeľu 28. septembra, keď sa o 17. hodine stretli vo východniarskom derby s Popradom. Obidve mužstvá sa zamerali hlavne na defenzívu a takýto hokej fanúšikov v Steel eréne nenadchol. Hráči vyčkávali na chybu súpera, striel na bránu bolo ako šafranu. Po prvý raz v novom ročníku Košičania nestrelili v zápase ani jeden gól. A keďže ani neinkasovali, o víťazovi sa po predĺžení rozhodlo až v samostatných nájazdoch. V nich boli úspešnejší hostia spod Tatier. Tí predviedli stopercentné nájazdy, ktorých realizátormi boli Kroták, Paločko a Sýkora. Z domáceho tímu bol úspešný len Sojčík, a to Košičanom stačilo po prehre 0:1 na samostatné nájazdy iba na zisk jedného bodu.

Jediný košický strelec v tomto zápase okomentoval streleckú mizériu svojich spoluhráčov slovami: "Súper sa na nás dobre pripravil, poctivo bránil a len sem-tam sa pokúsil ohroziť našu bránku. My sme málo strieľali a niekedy zbytočne dlho rozohrávali. Nevytvárali sme si šance. Keď sa aj naskytli, v koncovke sme boli nedôrazní, bez gólov sa nevyhráva. Musíme sa z toho poučiť." Tréner A. Tomko na margo výkonu svojich zverencov len stroho dodal: "Máme za sebou sériu veľmi náročných stretnutí, nielen v extralige, ale aj v Lige majstrov. Potrebujeme si oddýchnuť a pripraviť sa na ďalšie súboje, ktoré nás v krátkom slede opäť čakajú." Veru, Košičanov znovu čaká náročný program. Už v piatok 3. októbra sa o 17.30 hod. doma stretnú so Zvolenom, v nedeľu 5. októbra o 17. hodine opäť doma privítajú Trenčín a do tretice v Steel aréne odohrajú v stredu 8. októbra už avizovaný odvetný zápas v Lige majstrov s nemeckým Kolínom. Zápas sa začne o 17.30 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...