Vyhľadávanie:

V dvojhre dominoval Kukuškin

V dvojhre dominoval Kukuškin

V tenisovom areáli na Aničke sa konal 11. ročník challengerového turnaja Košice Open 2013

Už po jedenásty raz sa v dňoch 10. - 15. júna konal na tenisových dvorcoch Anička turnaj mužov challengerovej série ATP Košice Open 2013. V turnaji s dotáciou 30 tisíc eur, ktorého reklamným partnerom bola aj spoločnosť U. S. Steel Košice, štartovalo 32 tenistov. Nasadenou jednotkou z nich bol vlaňajší semifinalista Čech Jiří Hájek, ktorý bol z nominovaných hráčov jediný z prvej stovky svetového rebríčka ATP. Tentoraz sa mu však nedarilo a svoju pozíciu v turnaji neobhájil, keď vypadol už v 1. kole so švajčiarskym tenistom Henrim Laaksonenom po setoch 2:6, 4:6.

V hlavnej súťaži štartovali aj štyria slovenskí tenisti, s voľnou kartou Miloš Mečíř mladší a Marko Daniš, Marek Semjan a šiesty nasadený Andrej Martin. Z nich sa najlepšie darilo Mečířovi a Martinovi, ktorí sa prebojovali až do osemfinále, kde však svoje účinkovanie zakončili prehrami. Mečíř prehral s Brazílčanom Ghemom 2:6, 6:3, 5:7 a Martin podľahol Albotovi z Moldavska 1:6, 4:6. Do finále sa prekvapujúco prebojoval nenasadený Michail Kukuškin z Kazachstanu a kvalifikant Damir Dzumhur z Bosny a Hercegoviny. Ten hral v Košiciach aj vlani, ale vtedy zostal v semifinále na štíte neskoršieho víťaza Greula z Nemecka. Teraz si to vynahradil postupom do finále, ale na vrchol nedosiahol. Po setoch 6:4, 1:6, 6:2 si prvenstvo vybojoval kazašský tenista Michail Kukuškin. Do rebríčka ATP získal 80 bodov a za víťazstvo si z Košíc odniesol 4 300 eur.

Po finálovom zápase a zisku cennej trofeje za víťazstvo mal veľkú radosť, ktorú vyjadril slovami: "Na turnaji v Košiciach nie som po prvý raz, ale takýto úspech som dosiahol až teraz. Zišla sa tu opäť silná konkurencia, o to viac ma teší moje celkové víťazstvo. Vari najťažší zápas som odohral ešte v prvom kole, kde bol mojím súperom štvrtý nasadený ruský tenista Gabašvili, ktorého som zdolal až v treťom sete v tajbrejku. Ani vo finále to nebolo pre mňa ľahké, ale vo veľkej horúčave som mal v treťom sete viac síl ako súper a to rozhodlo."

Kým v dvojhre sa v doterajšej histórii tenisového turnaja Košice Open ani jednému zo slovenských tenistov nepodarilo zvíťaziť, v štvorhre sa naposledy tešili z víťazstva v roku 2010 naši tenisti Miloš Mečíř mladší a Marek Semjan. V tomto roku ich na najvyššom stupienku vystriedali Kamil Čapkovič a Igor Zelenay. Suverénnym spôsobom sa prebojovali až do finále, kde bola ich súperom nemecká dvojica Gero Kretschmer a Alexander Satschko. Po tuhom boji vyhrali naši tenisti 6:4 a 7:6 (5).

Toto podujatie má už pevné miesto v kalendári medzinárodných tenisových turnajov mužov organizovaných na Slovensku. Na margo tohtoročného turnaja jeho výkonný riaditeľ Branislav Stankovič poznamenal: "Každoročne je o tenis v Košiciach veľký záujem. Svedčí o tom aj pekná návštevnosť. Samozrejme, najviac pútali finálové zápasy, ktoré sa hrali pred naplnenou diváckou kulisou. Medzi víťazmi Košice Open je veľa známych mien, žiaľ, zatiaľ medzi nimi v dvojhre chýba slovenský tenista. Možno že sa niektorý zo Slovákov presadí v Košiciach už v budúcom roku, keď máme v pláne zorganizovať dvanásty ročník tohto podujatia."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...