Vyhľadávanie:

V piatok oceliari hostia Nové Zámky

V piatok oceliari hostia Nové Zámky

Fanúšikovia hokeja sa konečne dočkali a po vyše roku môžu zavítať aj na tribúny štadiónov. Kvôli pretrvávajúcej pandémii budú návštevy výrazne obmedzené, avšak stále je to lepšie, ako hrať pred prázdnym hľadiskom.

V najvyššej súťaži je dvanásť mužstiev, pričom po troch rokoch bude chýbať maďarský tím, ale zato pribudli dvaja nováčikovia. Tým prvým sú hokejisti zo Spišskej Novej Vsi a druhým nováčikom sú Prešovčania, ktorí získali licenciu z Detvy. Príchodom týchto dvoch klubov sa výrazne zmenil aj pomer tímov z východného a západného Slovenska. Pre košický tím to je výhoda, už nebude musieť cestovať toľko ako v minulosti a diváci budú svedkami väčšieho počtu východniarskych derby.

Do prvej polovice marca je naplánovaných štyridsaťštyri kôl základnej časti, pričom jednotlivé družstvá odohrajú proti sebe štyri vzájomné zápasy. Potom sa tabuľka rozdelí na prvú šesticu, ktorá bude mať účasť v play-off istú. Tímy na siedmom až desiatom mieste budú musieť o  zvyšné dve miestenky do vyraďovacích súbojov bojovať v predkole. Pre mužstvo na jedenástom mieste sa sezóna skončí, no a posledný celok bude musieť hájiť svoju česť v baráži o udržanie proti víťazovi SHL.

Úvodné tri zápasy oceliarom nevyšli podľa predstáv, v Nitre podľahli v pomere 3:2, nové logo predstavené v prvom domácom zápase neprinieslo šťastie, hokejisti Slovana Bratislava vyhrali 6:3 a zápas v Michalovciach skončil prehrou 2:1. Prvé body do súťaže priniesol druhý domáci zápas proti Liptovskému Mikulášu, Marek Bartánus dvoma gólmi a  jednou asistenciou nasmeroval svoj tím k prvému víťazstvu v sezóne a zároveň sa prehupol cez métu 400 bodov v najvyššej slovenskej súťaži.

"Nesledujem to, no keď sa to objavilo na informačnej kocke, tak som bol milo prekvapený. Som však najmä rád, že sme dvihli hlavy a dokázali sme vyhrať. Toto víťazstvo nám veľmi pomôže. Je pred nami ešte veľa práce, ale veľmi sa tešíme z tohto víťazstva, ktoré sme potrebovali ako soľ. Aj atmosféra v kabíne bude lepšia a už sa tešíme na ďalší zápas," povedal 34-ročný útočník, ktorý sa vrátil do košického klubu pred sezónou 2021/2022. Aj trénera Kalle Kaskinena potešilo strelecké prebudenie skúsených hokejistov. „Potrebujeme ich góly a tieto presné zásahy dodajú sebavedomie. Teší ma, že sme sa presadili v presilovkách, pretože v  nich sme sa trápili. Aj v hokeji vládne karma a ak chcete mať šťastie, musíte si ho prikloniť na svoju stranu poctivou prácou. Ostávame pokorní a verím, že teraz to už pôjde ľahšie.“

Víťazstvo 5:3 na domácom ľade proti „baranom“ z Banskej Bystrice prinieslo ďalšie body a mužstvo sa odlepilo od dna tabuľky. Vo východniarskom derby s Prešovom oceliari zviťazili 2:1 a v Poprade po predĺžení získali ďalší cenný bod.

Program HC Košice: 15. októbra v piatok o 17:30 doma privítajú HC Nové Zámky, 17. októbra vycestujú do Trenčína, 22. októbra do Spišskej Novej Vsi, v nedeľu 24. októbra doma odohrajú duel s HKM Zvolen, po ňom nasleduje séria štyroch zápasov vonku v Nitre, Bratislave, Michalovciach a v Liptovskom Mikuláši. Prvý novembrový domáci zápas bude až 17. novembra proti Banskej Bystrici.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...