Vyhľadávanie:

V piatok prišiel na Hlavnú Mikuláš

V piatok prišiel na Hlavnú Mikuláš

Mikuláš
Prečo majú deti radi uja Mikuláša? Nepochybne preto, že má vrece plné sladkých dobrôt. V piatok však prekvapil aj svojím netradičným príchodom. Na pódiu pri vianočnom stromčeku sa pred ich očami vyliahol zo snehuliaka.

V prvý decembrový piatok sa pri vianočnom stromčeku na košickej Hlavnej ulici zišli stovky Košičanov. Slávnostného otvorenia Košických Vianoc, ktoré s Magistrátom mesta zorganizovala U. S. Steel Košice sa nemohli dočkať najmä najmladšie ratolesti. S mikulášskymi čiapkami a vyštípanými líčkami netrpezlivo čakali na uja s bradou a červeným plášťom.

Krátko po sedemnástej hodine sa Košičanom z pódia pri Immaculate prihovorili a pekné sviatky zaželali primátor mesta Zdenko Trebuľa a prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta. Pohľady prítomných sa vzápätí upriamili na pestrofarebného snehuliaka, z ktorého sa "vyliahol" túžobne očakávaný Mikuláš. Neprišiel však sám. Na pódiu sa objavil s posilou - kolegom Mikulášom z Miškolca. Vysokánsky vianočný stromček posiaty farebnými žiarovkami a svetelnú výzdobu mesta rozžiaril za sprievodu Tichej noci dotykom mikulášskej palice Zdenko Trebuľa. Potom už nič nebránilo tomu, aby Chihuahua párty začala. Na pódiu sa roztancoval tanečný súbor Vánok, zaspievala skupina Nocadeň. S animačným programom vystúpil Miro Procházka, víťazka súťaže U. S. Steel Talent Night Karolína Majerníková a tanečníci zo skupiny UNO STAR.

Zatiaľ čo primátor s Christopherom Navettom čapovali primátorský punč, Mikuláš so svojimi pomocníkmi, čertom, anjelom a snehovou vločkou, rozdávali sladké dobroty a balóny. Deti súťažili o najkrajšiu mikulášsku čiapku a najlepšieho "chihuahua" tanečníka. Dvojhodinový program plný tanca a hudby ukončil ohňostroj.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...