Vyhľadávanie:

V piatok sa začína letná olympiáda

V piatok sa začína letná olympiáda

Prvý septembrový víkend je už tradične vyhradený pre Letnú olympiádu zamestnancov U. S. Steel Košice. V tomto roku sa jej XVIII. ročník uskutoční v piatok a v sobotu, 5. a 6. 9. 2008. Spolu v štrnástich druhoch športu (aj s májovými futbalovými majstrovstvami USSK) sa do súťaží prihlásilo 1546 rekreačných športovcov. Najviac účastníkov, až 385 sa prezentovalo do súťaže v bowlingu. Preto sa na štvordráhe Bowling pubu na sídlisku KVP začne súťažiť v predstihu už dnes, vo štvrtok, 4. septembra, od 16. hodiny.

Otvárací ceremoniál sa bude konať v piatok, 5. septembra, o 15.15 hod na atletickom štadióne Technickej univerzity na Watsonovej ulici. Organizátori pripravili pre olympionikov okrem tradičných električiek zo Vstupného areálu do Košíc aj mimoriadny spoj R4 až na konečnú k štadiónu TU, na ulicu Boženy Němcovej. Tento spoj bude mať odchod o 14. 24 hod. z nástupišťa R4. Tí športovci, ktorým sa súťaže začnú už v piatok v telocvični či herniach vysokoškolských internátoch na Jedlíkovej ulici môžu rovnako po slávnostnom otvorení olympiády použiť električku z konečnej R4 s odchodom o 16.15 hod. na zastávku k OC Optima.

V piatok sa po slávnostnom ceremoniáli začne na ihrisku TU Košice turnaj v malom futbale. Spolu 19 mužstiev bude hrať v štyroch skupinách, z ktorých prvé dva tímy postúpia do štvrťfinále. Titul z vlaňajšieho ročníka olympiády obhajujú futbalisti z Dopravy. Od 13. hodiny budú na štvordráhe v kolkárni na Kustrovej ulici (na Mieri bývalá kolkáreň Hutných stavieb) bojovať muži i ženy o olympijské kovy v kolkoch. Od 15. 30 hod. sa prvými zápasmi začne na tenisových dvorcoch v Mestskom parku súťaž v tenise a na Jedlíkovej odštartujú súťaže vo volejbale mix družstiev, v stolnom tenise a vo squashi. V sobotu 6. septembra sa v herni na Jedlíkovej už od 8. hodiny rozbehne šachová olympijská súťaž, o 9. 10 hod. odštartujú na 10 km trať zo Vstupného areálu do Košíc online korčuliari, po nich sa o 9.15 hod. vydajú na 10-kilometrovú trať bežci. Od 10.15 hod. sa uskutoční časovka jednotlivcov v cyklistike na trati Košice - Šaca - Košice a na dvorcoch DPMK na Bardejovskej sa rozbehne súťaž v nohejbale. Samozrejme, že v sobotu budú už od rána pokračovať všetky súťaže a turnaje, ktoré sa začali v piatok. Vyhodnotenie olympiády s kultúrnym programom začína v sobotu večerou o 18. hodine v Jumbo centre a od 20. hod. pokračuje slávnostným odovzdávaním cien.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...