Vyhľadávanie:

V Pittsburghu o ekológii

V Pittsburghu o ekológii

Dňa 3. a 4. apríla navštívil  United States Steel Corporation v Pittsburghu štátny tajomník Ministerstva životného prostredia (MZP) SR Norbert Kurilla a generálny riaditeľ sekcie environmentálnych fondov a projektov MZP SR Matej Ovčiarka. V sprievode viceprezidenta USSK pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslava Kiraľvargu a riaditeľa USSK pre vzťahy s vládou SR a EÚ Michala Pintera prešli koksárenským závodom Clairton a prevádzkou finishingu Irving, kde okrem prehliadky závodov diskutovali s americkými manažérmi o environmentálnej stope našej materskej spoločnosti v USA, ako aj lokálnych skúsenostiach s implementáciou opatrení zameraných na zlepšovanie životného prostredia.

Počas návštevy sa predstavitelia vlády SR stretli na najvyššej úrovni aj s výkonným viceprezidentom pre financie United States Steel Corporation Kevinom Bradleyom a senior viceprezidentom USS pre strategické plánovanie a rozvoj Richardom Fruehaufom. Témou rozhovorov bola doterajšia spolupráca s našou spoločnosťou pri implementácii viacerých environmentálnych projektov v Košiciach, zodpovedné podnikanie firiem v oblasti životného prostredia, ale aj výmena názorov na environmentálnu a klimatickú politiku EÚ a USA a s tým súvisiacich investícií a nákladov priemyslu v nadchádzajúcich rokoch. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...