Vyhľadávanie:

V pomoci odkázaným budeme naďalej pokračovať

V pomoci odkázaným budeme naďalej pokračovať

Stretnutie organizátorov projektu Stromčeky prianí nebolo posledné

Vo štvrtok minulého týždňa na pôde U. S. Steel Košice prijal prezident firmy David H. Lohr organizátorov Stromčekov prianí, aby sa im poďakoval za iniciatívu pri realizácii tohto úspešného charitatívneho projektu. Jeho poďakovanie však patrí najmä všetkým zamestnancom USSK a jej dcérskych spoločností, ako aj darcom z iných firiem a náhodným návštevníkom firmy, ktorí venovaním darčekov splnili želania detí zo štyroch detských domovov v našom regióne. Radosťou rozžiarené očká najmenších i tínejdžerov v Hostoviciach, Šarišských Michaľanoch, Podolínci a Remetských Hámroch pri preberaní darčekov sú najkrajšou odmenou pre všetkých tých, ktorí sa nejakou formou podieľali na organizácii projektu, či darovali konkrétny darček a tak spríjemnili vianočné sviatky opusteným deťom. Ako sa na stretnutí niekoľkokrát spomenulo, pri odovzdávaní darčekov v detských domovoch bolo až dojímavé sledovať reakcie detí, ako nedočkavo čakali na svoje meno, na svoj darček, o ktorý si požiadali prostredníctvom lístočka na Stromčekoch prianí. Akú nadšenú radosť prejavili, keď namiesto jedného darčeka ich dostali viac. A boli medzi nimi aj také deti, ktoré dostali vôbec svoj prvý vianočný darček v živote...

U. S. Steel Košice bude aj naďalej pokračovať v charitatívnych aktivitách, konštatoval prezident. "Chceme pomôcť všetkým tým, ktorí našu pomoc potrebujú. Zameriame sa však najmä na zvyšovanie kvality charitatívnych aktivít. U. S. Steel Košice bude aktívne spolupracovať so všetkými inštitúciami a charitatívnymi organizáciami v meste i regióne a bude hľadať nové metódy pomoci pre odkázaných ľudí," povedal. David H. Lohr vyjadril tiež spokojnosť s činnosťou stánku USSK na Hlavnej ulici počas Košických Vianoc. Pri stánku, kde si hutníci mohli prevziať pohľadnicu s poďakovaním prezidenta a podkovičkou pre šťastie, sa zastavovalo množstvo zamestnancov firmy, Košičanov, ale aj návštevníkov mesta, ktorí sa nielen dozvedeli viac o aktivitách USSK, ale aj prispeli viacerým charitatívnym organizáciám, detským domovom, školám a detskej nemocnici. Týmto subjektom USSK poskytla priestory v stánku na prezentáciu ich činnosti. Od 5. decembra, kedy stánok USSK otvorili, až do 23. decembra, venovali návštevníci stánku na charitu ďalších viac ako 140 tisíc korún.

Na stretnutí sa všetkým organizátorom a darcom zapojeným do Stromčekov prianí osobne poďakovala aj manželka prezidenta Susan Lohrová, ktorá bola iniciátorkou tohto mimoriadne úspešného projektu a v USSK sa organizoval už po druhýkrát. Na jeho plynulom priebehu sa podieľali aj bývalí zamestnanci firmy z klubu dôchodcov Jesene života, ktorých zástupkyne na stretnutí samozrejme nemohli chýbať. Svoju účasť na projektoch USSK berú ako malé poďakovanie za pomoc, ktorú košické železiarne svojim dôchodcom poskytujú. Veď bez podpory USSK by sa činnosť ich klubu, ktorý má viac ako štyristo aktívnych členov, nemohla ďalej rozvíjať.

"Som veľmi rada, že som mohla prísť na toto stretnutie do USSK," povedala pre Oceľ východu riaditeľka Detského domova v Šarišských Michaľanoch Eva Džodlová. "Práve dnes sme po kolaudácii dostali do užívania prvý z troch domov pre deti z nášho detského domova. V tomto dome rodinného typu bude v dôstojnom prostredí bývať dvanásť detí. Takže každý kto môže, vychovávatelia, ale aj väčšie deti, pomáhajú pri upratovaní, čistení, zveľaďovaní." Ako povedala, už teraz sa tešia na ďalšie dva, ktoré podstatne skvalitnia podmienky bývania detí. Zároveň ich však naučia aj väčšej samostatnosti, pretože sa budú podieľať na chode týchto zariadení - udržiavaní hygieny, príprave stravy, nakupovaní. Na záver vznikla spoločná fotografia účastníkov stretnutia pod vianočným stromčekom vo vstupnom areáli, aj keď na nej nie sú všetci tí, ktorí sa na úspešnom projekte Stromčeky prianí podieľali. Najmä stovky zamestnancov USSK a jej dcérskych spoločností, ktorí splnením konkrétneho priania urobili radosť mnohým opusteným deťom. Pod stromčekom za všetky obdarované detské domovy spoločnosti USSK a jej zamestnancom poďakoval riaditeľ Detského domova v Podolínci Štefan Straka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...