Vyhľadávanie:

V pondelok sa začal externý audit systému manažérstva kvality

V pondelok sa začal externý audit systému manažérstva kvality

V pondelok 9. mája 2016 sa v U. S. Steel Košice začal päťdňový externý audit, počas ktorého audítori audítorskej spoločnosti TÜV SÜD Slovakia, s.r.o. preverujú efektívnosť systému manažérstva kvality podľa štandardov ISO/TS 16949:2009 a EN/ISO 9001:2008. Výsledky auditu, ktorý podstupujeme každý rok, budú známe v závere týždňa.

Viac o audite, jeho zameraní i špecifikách, povedal vedúci odboru QMS Ferdinand Kóča. „Audit je štandardne zameraný na preverenie efektívnosti zavedeného systému manažérstva kvality. Realizovať ho bude tím audítorov v zložení Vlastimil Pokorný (vedúci tímu), Tadeáš Kurilovský a Michal Kaščák. Počas piatich dní audítori skontrolujú nielen hlavné procesy výroby, ale aj jednotlivé podporné procesy ostatných útvarov, vrátane vedenia spoločnosti. Nároky na preukázanie plnenia požiadaviek uvedených štandardov sú z roka na rok vyššie. Ani nie tak pre sprísnenie podmienok na preukázanie plnenia štandardov, ale najmä pre stúpajúce nároky zákazníkov na plnenie ich špecifických požiadaviek, ktoré z automobilového sektoru postupne preberajú aj ďalšie odvetvia priemyslu. Tieto nároky ovplyvňujú najmä náročnosť dokumentovania tvorby produktu v riadenom prostredí, ktoré sprevádza zvyšujúci sa objem uchovávania požadovaných informácií. Aj to bol jeden z dôvodov prehodnotenia používania záznamov v papierovej podobe a zavedenia používania záznamov v elektronickej podobe, čoho výsledkom bolo nové vydanie Registratúrneho plánu a poriadku v U. S. Steel Košice. Zvyšujúca sa miera spokojnosti našich zákazníkov, podporená prieskumom spokojnosti, ako aj výsledkami zákazníckych auditov, nám zatiaľ potvrdzujú, že systém manažérstva kvality v našej spoločnosti je efektívne riadený, čo predpokladám potvrdia aj audítori.“

Poznatky z auditu oznámia audítori na záverečnom stretnutí s prezidentom a manažmentom U. S. Steel Košice. Stretnutie sa uskutoční v šikmej zasadačke administratívnej budovy 13. mája 2016 o 12.30 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...