Vyhľadávanie:

V sobotu Zimné športové hry na Jahodnej

V sobotu Zimné športové hry na Jahodnej

  • V rámci XVIII. ročníka Zimných športových hier zamestnancov U. S. Steel Košice sa v sobotu 8. februára 2014 uskutočnia na Jahodnej súťaže v obrovskom slalome detí i dospelých, preteky v snouborde i Detský zimný karneval. Už tradične preteky v obrovskom slalome odštartujú o 7.45 hod. deti našich zamestnancov v kategóriách žiakov a dorastu. Rodičia mali možnosť svoje ratolesti prihlásiť u členov organizačného výboru zimných hier v jednotlivých útvaroch, úsekoch, divíznych závodov i dcérskych spoločnostiach. Podmienkou účasti v súťaži je, že každý pretekár musí mať výstroj s lyžiarskou prilbou. Dopravu na Jahodnú zabezpečia rodičia mladých pretekárov individuálne. Prezentácia súťažiacich detí a preberanie štartových čísiel sa začína už o 7. hodine v hornej čajovni.
  • O 9. hodine sa uskutoční slávnostný ceremoniál otvorenia Zimných športových hier so všetkými poctami - vztyčovaním vlajok, zapálením hutníckeho ohňa i sľubom pretekárov. Po ňom už o 9.25 hod. odštartujú na trať prví pretekári v snouborde. Súťaž je vypísaná pre mužov a ženy bez rozdielu veku, ako aj pre chlapcov i dievčatá do 18 rokov. O 10. hodine sa začne, vľavo od detského lyžiarskeho vleku na miernejšom svahu Jahodnej, Detský zimný karneval. Bude to 14. ročník tohto podujatia, ktorý sa zo strany detí našich zamestnancov teší veľkej obľube. Deti budú súťažiť v lyžiarskom slalome, v pretekoch na boboch, sánkach či v snouborde a vyvrcholením bude už tradičná prehliadka karnevalových masiek. Doprava všetkých účastníkov Detského zimného karnevalu je individuálna.
  • Súťaž obrovského slalomu mužov i žien sa začína o 10.30 hod. Ženy budú súťažiť v troch vekových kategóriách, do 40, do 50 a nad 50 rokov. Muži majú možnosť bojovať o cenné trofeje v kategóriách do 35, do 50, do 62 rokov a nad 62 rokov. Vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien je plánované na 15.30 hod. Doprava účastníkov na Jahodnú bude zabezpečená autobusmi s odchodom o 7.30 hod. z parkoviska od Spoločenského pavilónu na Triede SNP 61 a návrat do Košíc od 16.00 hod. z Jahodnej. Pre prihlásených pretekárov bude zajtra, vo štvrtok 6. februára, na svahu Jahodnej zabezpečený druhý a zároveň už posledný tréning pred pretekmi v čase od 18.00 do 20.00 hod. Prezentácia súťažiacich v obrovskom slalome a v snouborde bude, podobne ako vlani, už od 7. 30 hod. v bývalom bufete pri veľkom parkovisku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...