Vyhľadávanie:

V Steel aréne privítame Zvolen

V Steel aréne privítame Zvolen

Hokejová extraliga pokračuje dnes v Košiciach predohrávaným stretnutím 49. kola

Najvyššia hokejová súťaž má v sezóne ročníka 2009/2010 za sebou už štyridsaťpäť kôl. Po nich sa majstrovský tím HC Košice ocitol v tabuľke na 5. mieste so ziskom 69 bodov. Vďaka výraznému finišu delia zverencov trénera Rostislava Čadu od tretej priečky, na ktorej je momentálne Martin, len 4 body a od štvrtej Skalice dokonca len bod. Je to potešiteľná skutočnosť, pretože Košičania si v posledných stretnutiach doma i vonku zaknihovali už siedme víťazstvo po sebe. Je to vôbec po prvý raz v tejto sezóne, čo ťahajú takúto víťaznú šnúru. V nej nazbierali 19 bodov a v tabuľke sa doťahujú na vedúce kvarteto.

Pred play off je to výborný signál pre fanúšikov, ktorí budú môcť sledovať vystúpenia našich hráčov na domácom ľade ešte v troch stretnutiach základnej časti.

Už dnes, netradične v stredu, 17. februára, pôjdeme do Steel arény na extraligový hokej. V predohrávke 49. kola sa o 17.30 hod. predstavia naši hokejisti v súboji so Zvolenom. Dnešný súper je momentálne v tabuľke na ôsmej priečke, ktorá zaručuje účasť v play off. I napriek tomu, že pred Zvolenom máme desať bodový náskok, nebude to ľahká záležitosť. Zo vzájomných zápasov nemáme s týmto súperom v tejto sezóne priaznivú bilanciu. Z troch stretnutí sme len raz vo Zvolene vyhrali po samostatných nájazdoch. Doma naši prehrali a v treťom súboji sme na ľade súpera prehrali v predĺžení.

Zvolenčania hrajú dobre v defenzíve, čo dokázali aj v poslednom nedeľňajšom stretnutí, keď doma zdolali vedúci Slovan, hoci až po samostatných nájazdoch. Nám sa prebudili strelci, o čom svedčí 33 strelených gólov v siedmich dueloch. Darí sa kapitánovi mužstva Bartošovi, ktorý si v siedmich zápasoch pripísal 13 bodov do kanadského bodovania. Do vlaňajšej majstrovskej formy sa dostávajú aj ďalší hráči, Gron, R. Huna, Húževka, Tabaček a strelecky sa uchytili aj Dravecký, Tomík i českí legionári. Do skončenia základnej časti zostáva odohrať ešte šesť kôl. V nich sa okrem dnešného zápasu Košičania predstavia svojim fanúšikom v Steel aréne dva razy, a to v nedeľu, 21. februára, v súboji s Liptovským Mikulášom a v nedeľu, 7. marca, v dueli s Martinom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...