Vyhľadávanie:

Vážime si pomoc a podporu fabriky...

Vážime si pomoc a podporu fabriky...

Kathleen Babcoková a Mária Kiraľvargová navštívili klub dôchodcov

Už približne dvetisíc bývalých železiarov, dnes na zaslúženom odpočinku, evidujú v klube dôchodcov pri občianskom združení Jeseň života. Mnohí z nich boli pri tom, keď fabrika pred desaťročiami naberala prvý dych. Pomáhali ju budovať, neskôr zveľaďovať. "Na tie roky sa jednoducho nedá zabudnúť," konštatoval František Jesenský. "Väčšina z nás prišla na zelenú lúku. Aj preto máme k železiarňam stále veľmi blízky vzťah. A stále nás zaujíma, čo sa v nich deje, ako sa im darí."

Svoje vyznanie, i v mene ostatných seniorov, adresoval minulý týždeň v utorok, 25. novembra, Kathleen Babcokovej a Márii Kiraľvargovej, ktoré prišli medzi bývalých hutníkov na kus reči i oboznámiť sa s aktivitami, ktoré podnikajú. Čo-to o nich napovedala aj krátka prehliadka klubových priestorov. Vo fitnes miestnosti i knižnici, na vzniku ktorej majú najväčší podiel manželia Palenčároví, bolo plno. A tiež v priestorovo veľkorysej spoločenskej miestnosti.

"K dispozícii máme aj internet. Aby sme nezaspali dobu," informoval s úsmevom manželky top manažérov košickej oceliarne šéf klubu Aladár Szabo. A pridal aj ďalšie informácie. O činnosti a aktivitách športovej, kultúrnej, sociálnej i zdravotnej komisie, o tom, ako si seniori krátia voľný čas. Možností je veľa. Počas leta podnikajú okrem turistických vychádzok za poznávaním okolia i zájazdy, najmä do Poľska a Maďarska, hojne využívajú fitnes centrum, v ktorom nechýbajú masážne prístroje. Absolvovali už nejednu zdravotnú prednášku, mnohí oceňujú možnosť pravidelného merania hladiny cukru v krvi či tlaku. Aktivít, ktorým sa venujú, je však oveľa viac. K najviac preferovaným nesporne patrí aj spevokol Hutník, ktorého výkonom už tlieskali na mnohých podujatiach v Košiciach. Svoje majstrovstvo, pochopiteľne, predviedli jeho členovia i hostkám.

"Sme radi, že na nás fabrika nezabúda a vážime si jej pomoc a podporu. Bez nej by tento klub nemohol existovať," nechala sa počuť členka správnej rady OZ Jeseň života Anna Kuchárová. Jedinečnosť klubu, doplnil na základe vlastných poznatkov A. Szabo, je v tom, že v podstate na Slovensku nepoznajú zamestnávateľa, ktorý by tak ústretovo pristupoval k svojim bývalým zamestnancom. "Som veľmi rada, že sme mohli medzi vás prísť a prežiť s vami pekné chvíle," povedala pred odchodom manželka prezidenta U. S. Steel Košice K. Babcoková. Sľúbila, že sa bude do klubu vracať a pomôže pri zveľaďovaní jeho činnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...