Vyhľadávanie:

Vedia si vážiť každú pomoc

Vedia si vážiť každú pomoc

Daru spoločnosti U. S. Steel Košice sa potešili v nemocnici, domove dôchodcov, krízovom centre i v útulku ľudí bez domova

"Zíde sa nám naozaj každá pomoc a tú vašu nesmierne si vážime," konštatovala prednostka Kliniky detí a dorastu Fakultnej detskej nemocnice v Košiciach Ľudmila Podracká. Nedávno tu dostali nové postele, dar U. S. Steel Košice - stotridsaťdva súprav pekných obliečok s roztomilými rozprávkovými postavičkami v zelenom, modrom i žltom tóne - sa teda veľmi hodil. Slovami vďaky nešetrili ani v Krízovom centre na Alejovej ulici, Domove pre starých ľudí A. F. Colbrieho na Južnej triede i v Útulku Emauzy pre bezdomovcov na Fialkovej ulici v Košiciach.

Posteľnú bielizeň ušili na zákazku košickej oceliarne šikovné ruky žien občianskeho združenia Budúcnosť mladých v Družstevnej nad Hornádom, ktoré svoju činnosť začalo pred ôsmimi rokmi.Krátko na to založili jeho členovia krajčírsku dielňu, ktorá zatiaľ dáva občasnú prácu ôsmim ženám. Sú rady, veď možností nejakú získať je v dedine a jej blízkom okolí ako šafranu... "Začínali sme skromne," konštatuje predseda a zakladateľ združenia Ivan Daňko. "Na šijacích strojoch, ktoré si ženy doniesli z domu. Neskôr absolvovali rekvalifikačné kurzy šičiek vo výrobe prostredníctvom projektu, na ktorý sme získali prostriedky z európskych fondov... V súčasnosti už máme profesionálne mašiny. Vďaka ďalšiemu projektu, ktorý nám odobrili. Šijeme rôzne veci, ako napríklad posteľnú bielizeň, pracovné plášte..." Kvalitné a pekné veci. Bielizeň, či už bavlnenú alebo krepovú, najrôznejších vzorov a farieb, by rada videla vo svojej domácnosti nejedna gazdinka. Látky pochádzajú od renomovaných výrobcov v Ružomberku a Leviciach.

Napriek tomu... O zákazky treba v súčasnej tvrdej konkurencii bojovať. "Dvakrát sme už šili pre U. S. Steel Košice, okrem bielizne aj pracovný odev, veľmi nám to pomohlo," dáva vedieť I. Daňko. "Svoje výrobky ponúkame rôznym inštitúciám aj miestnym obyvateľom... Verím, že sa to rozbehne."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...