Vyhľadávanie:

"Veľa som sa naučil a našiel som nových priateľov..."

"Veľa som sa naučil a našiel som nových priateľov..."

Michael L. Terry sa po tri a pol roku vracia do Spojených štátov amerických

Po vyše troch rokoch v Košiciach sa do USA vracia Michael L. Terry. Po celý čas pôsobil ako generálny manažér pre inžinierske činnosti. Pred odchodom si našiel čas na rozhovor.

Spomínate si ešte na svoj prvý deň na Slovensku?
- Spomínam si veľmi dobre. Bol piatok, 20. február 2004. Manželka sa hneď po prílete vybrala do nášho bytu a ja do podniku. V sobotu som začal pracovať a odvtedy sa na tom nič nezmenilo.

Čo ste vedeli o našej krajine pred príchodom? Aké ste mali očakávania?
- Mal som šťastie. Svokor Robert T. Ernest pracoval v minulosti v Košiciach. Zúčastnil sa na procese prevzatia firmy a bol prvým viceprezidentom pre výrobu, takže som mal dosť informácií. Nič ma teda nešokovalo, nič neprekvapilo. Všetko bolo presne také, ako som očakával.

Ako vás prijali noví kolegovia? Ako sa vám spolupracovalo? Medzi Slovákmi máte povesť príjemného človeka znalého problematiky.
- Všetci slovenskí inžinieri a ľudia na tomto úseku ma prijali veľmi dobre. Od začiatku sa snažili spolupracovať čo najlepšie. Sú vzdelaní, s bohatými vedomosťami a rovnako ako ja chceli odviesť, a aj odvádzajú, dobrú prácu. O svojich kolegoch môžem povedať iba dobré veci. Stretnúť ich bola pre mňa veľmi dobrá skúsenosť.

Ak by ste mali príležitosť znovu pracovať v Košiciach, prišli by ste?
- Ak by som mal možnosť, určite by som sa vrátil. Pobyt v Košiciach bol pre mňa z profesionálneho i osobného hľadiska dobrou skúsenosťou. Veľa som sa naučil a našiel som veľa nových priateľov. Ďakujem všetkým kolegom a zamestnancom U. S. Steel Košice za spoluprácu. Som presvedčený, že spoločnosť bude ďalej prosperovať. Som veľmi hrdý na to, že som mohol byť tri a pol roka jej súčasťou.

Uvidíme vás pri septembrovom slávnostnom otvorení pozinkovacej linky?
- Verím, že tu budem.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...