Vyhľadávanie:

Velvet Run už túto nedeľu

Velvet Run už túto nedeľu

V nedeľu sa spojí pôvab so športom. Na záver týždňa, 4. septembra, je totiž pripravený prvý ročník športového podujatia s názvom Velvet Run, vyhradený výlučne pre nežnejšie pohlavie. Dievčatá a ženy si budú môcť vyskúšať pripravený bežecký okruh v dĺžke päť kilometrov, ktorý bude vyznačený v areáli Mestského parku Anička. Tí, ktorí sa necítia na pripravenú trať, môžu súťažiť v kategórii tzv. Nordic Walking. Bude to prirodzená a zábavná simulácia vysokohorskej pešej turistiky s využitím teleskopických palíc. Organizátori určili spodnú vekovú hranicu súťažiacich na 13 rokov. Povolená je aj účasť mladších dievčat, avšak iba v sprievode staršej osoby. Túto nevšednú akciu organizuje reklamná agentúra Progress Promotions v spolupráci s neziskovou organizáciou Misia 24 a občianskym združením Fenestra.

"Závidíme zahraničiu, ako emancipovane dokážu ženy dať o sebe vedieť, aké sú šikovné, sebavedomé a ako zvládajú najrôznejšie aktivity, vrátane športu. Beh považujeme za základnú pohybovú aktivitu a zdá sa nám, že v Košiciach doteraz pre ženy takéto podujatie chýbalo. Naše mesto bolo odjakživa spojené s behom a preto sme sa rozhodli, že by sa patrilo mať podobnú akciu vyhradenú výlučne pre ženy, podobne, ako je to aj v iných svetových mestách," ozrejmil hlavnú myšlienku akcie Branislav Koniar, ktorý je v súčasnosti aj riaditeľom Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach.

Podujatie aktívne podporí aj mnoho známych osobností športového a spoločenského života. Účasť prisľúbila aj niekoľkonásobná majsterka sveta a Európy vo fitnes Natália Lenártová - Redajová, majsterka sveta a Európy v kickboxe Jana Olejárová a mnoho ďalších. Zahanbiť sa nedajú ani naše kolegyne z U. S. Steel Košice. Oceliarky povedie viceprezidentka pre riadenie externých služieb a vzťahov Elena Petrášková, spolu s ňou sa na štart postavia aj ženy so združenia Women's Network. Svoje manželky, partnerky, priateľky, dcéry, či vnučky môžu pochopiteľne prísť povzbudiť aj muži. Pre všetkých návštevníkov bude počas nedele k dispozícii vstup zdarma do Detského areálu Anička a mamičkám s deťmi pomôžu aj animátorky. Štartovné je päť eur. Prihlásiť sa môžete pomocou formulára na stránke www.velvetrun.sk alebo priamo pred začiatkom podujatia. Na všetkých, ktorí túto nedeľu prídu do Mestského parku Anička, čaká skvelá zábava a radosť z pohybu, ktorý je základom zdravého životného štýlu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...