Vyhľadávanie:

Vianočná akadémia hutníkov

Vianočná akadémia hutníkov

V živote človeka je málo chvíľ, na ktoré si po rokoch rád spomína. Sú to chvíle, ktoré nesú v sebe čaro neopakovateľnosti a výnimočnosti. A k takým iste u každého z nás patria okamihy posledných dní v kalendárnom roku.

Pripomenuli si ich aj učitelia a žiaci Strednej priemyselnej školy hutníckej na Alejovej v Košiciach. Neodmysliteľnou súčasťou hutníckych tradícií je totiž i každoročne usporadúvaná vianočná akadémia. Tohtoročná sa konala v posledný školský deň - 22. decembra 2005 v priestoroch Jumbo Centra. S úsmevom na perách a dobrou náladou v duši sa všetci tešili, čo ich spolužiaci pod vedením pedagógov pre nich pripravili. Akadémiu svojou prítomnosťou poctilo nielen vedenie školy, ale i hostia a deti z Detského domova v Košickej Novej Vsi. Viac než hodinový program priblížil históriu Vianoc i vianočných tradícií. Slovo moderátorov bolo popretkávané tanečnými a speváckymi vystúpeniami študentov. Aj tohto roku budúci hutníci ukázali, že sú šikovní a kreatívni‚ čoho dôkazom boli skutočne zaujímavé tanečné kreácie. Láska, tolerancia a porozumenie sa programom tiahli ako strieborná niť. Dôkazom toho, že srdcia hutníkov dokážu lásku nielen cítiť, ale aj rozdávať, bola študentská zbierka, ktorú v podobe sponzorského daru v hodnote 9200 Sk dostali deti z Detského domova v Košickej Novej Vsi.

Dedo Mráz však nezabudol ani na študentov - hutníkov a každého z nich obdaril sladkosťou. Vyvrcholením programu bolo vystúpenie riaditeľa školy Ladislava Makóa, ktorý vo svojom príhovore pripomenul, že Vianoce sú nielen sviatkami rodiny, pokoja a pohody, ale i sviatkami lásky, ktorú by sa mal každý naučiť aj rozdávať - lebo len láska robí ľudí krajšími a príťažlivejšími. S láskou zaželal všetkým hosťom, učiteľom i študentom šťastné a veselé Vianoce.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...