Vyhľadávanie:

Vicemajstri prvýkrát na ľade

Vicemajstri prvýkrát na ľade

Do ďalšej fázy letnej prípravy aj s novým trénerom brankárov Danielom Makonim

Uplynulý týždeň, vo štvrtok 26. júla, začali hráči vicemajstra z Košíc druhú fázu letnej prípravy na sezónu 2012/2013. Po dovolenkovom období vykorčuľovalo na ľad tréningovej haly v Steel aréne 29 hráčov a traja brankári. Z kádra chýbali len Tomáš Halász, ktorý je na skúške v Olomouci a Matej Hinďoš, ktorý je na reprezentačnom sústredení hráčov do dvadsať rokov. Na tréningu sa objavila aj nová posila oceliarov Pavel Kuběna, ktorý prišiel do Košíc z Karlových Varov. Dvadsaťštyriročnému rodákovi z Blanska sa nové pôsobisko veľmi páči. "V Košiciach sa zišiel mladý kolektív a atmosféra v šatni je výborná. Letná príprava zatiaľ prebieha bez problémov, takže som maximálne spokojný."

Talentovaný útočník podpísal zmluvu na jeden rok s opciou na ďalší rok. Zmena nastala aj v realizačnom tíme. Vedenie klubu angažovalo na nadchádzajúcu sezónu nového trénera brankárov Daniela Makoniho. "Pre HC Košice som sa rozhodol z viacerých dôvodov. Jednak, že táto ponuka prišla medzi prvými a za ďalšie, je to profesionalita klubu. Nesmiem zabudnúť ani na trénera Radima Rulíka, s ktorým úspešne spolupracujem už viacero rokov." Skúsený tréner naposledy pôsobil v KHL v tíme Lev Poprad a pred tohtoročnými majstrovstvami sveta pripravoval na šampionát trojicu reprezentačných brankárov Jána Laca, Petra Hamerlíka a Júliusa Hudáčka.

Formu na nadchádzajúcu hokejovú sezónu si budú môcť oceliari otestovať počas prípravných zápasov a zúčastnia sa aj na niekoľkých turnajoch.

Zápasový program letnej prípravy:

7. augusta HC Oceláři Třinec - HC Košice
8. augusta HC Vítkovice Steel- HC Košice
10. augusta HC Donbas Doneck - HC Košice (v Poprade)
16. - 18. augusta Hokejový turnaj RONA Cup v Dubnici (súperi Trenčín, Třinec, Zlín)
23. - 25. augusta Hokejový turnaj o Tatranský pohár v Poprade
31. augusta HC Košice - HC´05 Banská Bystrica (tréningová hala v Steel aréne)
4. septembra HKM Zvolen - HC Košice
11. septembra HK Poprad - HC Košice

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...