Vyhľadávanie:

Viceprezident Kiraľvarga na rokovaní biznis lídrov v Bruseli

Viceprezident Kiraľvarga na rokovaní biznis lídrov v Bruseli

V Bruseli sa včera konalo stretnutie poradnej skupiny BusinessEurope (na úrovni vrcholových manažérov 20 významných globálnych firiem pôsobiacich v EU) s predstaviteľmi Európskej komisie, na ktorom Slovensko zastupoval prezident Republikovej únie zamestnávateľov Miroslav Kiraľvarga. Európski CEOs sa postupne v diskusii stretli s komisárom EU pre ekonomické a finančne záležitosti Pierrom Moscovici, komisárom pre rozpočet a ľudské zdroje Güntherom Oettingerom, komisárkou pre obchod Cecíliou Malmström a na záver aj s viceprezidentom EK pre pracovne miesta, rast, investície a konkurencieschopnosť Jyrki Katainenom.

Tohtoročná edícia rokovaní na najvyššej úrovni je špecifická vzhľadom na blížiace sa európske voľby v máji 2019, ale aj nadchádzajúci odchod Veľkej Británie z EU. Biznis lídri sa zasadzujú za efektívnu a ekonomicky stabilnú úniu, ktorá bude silným a nezávislým globálnym lídrom v oblasti inovácii, digitalizácie a udržateľnosti. Rezonuje aj otázka voľného, ale férového obchodu a integrovanej európskej priemyselnej politiky, ktorá musí európskym producentom garantovať rovnaké podmienky, aké majú na podnikanie ich konkurenti z tretích krajín.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...