Vyhľadávanie:

Víťazstvo našich v halovom futbale

Víťazstvo našich v halovom futbale

V mestskej športovej hale na ulici Janka Bačíka v Košiciach sa konal turnaj v halovom futbale o Pohár Technickej univerzity. Spolu sedem mužstiev rozdelených do dvoch skupín zvádzali medzi sebou tuhé boje o postup do semifinále. Naši hráči, reprezentujúci U. S. Steel Košice, hrali pod vedením Pavla Sadovského síce v menej početnej skupine len s tromi účastníkmi, ale o to silnejšej.

Pretože práve z tejto B skupiny napokon vzišli aj neskorší finalisti. V skupine sa našim železiarom darilo, keď po víťazstvách 3:2 nad tímom Paula Bar a výrazným výsledkom 5:1 v druhom zápase nad mužstvom Národného úradu práce sa stali víťazmi B skupiny. V semifinále sa potom stretli s druhým mužstvom A skupiny, ktorými boli futbalisti z Polície. V tomto stretnutí naši prevýšili súpera vo všetkých činnostiach a po presvedčivom výsledku 4:1 postúpili do finále. Vo všetkých zápasoch sa naši predviedli skvelou kombinačnou hrou i pestrým zakončením. Vynikal najmä náš Vladimír Duhaň, so štyrmi gólmi najlepší strelec i hráč turnaja.

Zverenci trénera P. Sadovského si preto "brúsili zuby" na zisk cennej trofeje. Vo finále však museli zdolať raz už porazený tím, ešte zo skupiny z Paula Baru, ktorý sa tak isto prebojoval do finále. Tento súper sa snažil prehru nášmu celku zo skupiny vrátiť a tak sa od prvej minúty rozpútal veľmi tuhý finálový duel. Hráči súpera už poznali silu nášho tímu a tak sa hralo veľmi takticky s patričným dôrazom i častou streľbou. Napokon sa našim predsa len podarilo prelomiť "zabetónovanú" obranu hostí a tým najtesnejším výsledkom 1:0 si po najlepšom výkone na turnaji vybojovali prvenstvo a získali Pohár Technickej univerzity. O zisk cennej trofeje sa v mužstve USSK pričinili hráči, ktorí absolvovali turnaj bez straty bodu v tomto zložení: brankár Miroslav Švec a hráči Rastislav Rusič, Vladimír Duhaň, Igor Guliš, Nándor Szabó, Ondrej Knap a Ján Fedor.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...