Vyhľadávanie:

Vlakom do Hutníkov, odtiaľ do firmy autobusom

Vlakom do Hutníkov, odtiaľ do firmy autobusom

Železiari z údolia Bodvy získajú od nedele 13. decembra ďalšiu možnosť cestovania do a zo zamestnania   

Železiari z údolia Bodvy budú môcť od nedele 13. decembra 2015 využívať na cestu do a zo zamestnania aj vlaky premávajúce v úseku Košice – Moldava nad Bodvou so železničnou zastávkou Hutníky, odkiaľ ich do i z firmy prepraví od brány č. 6 autobus vnútrozávodnej dopravy.

Novinka prichádza spolu so spustením do prevádzky terminálu integrovanej osobnej prepravy Moldava nad Bodvou, mesto. Terminál bude slúžiť pre železničnú, autobusovú, individuálnu automobilovú, cyklistickú a pešiu dopravu, pričom prestupovanie cestujúcich medzi jednotlivými dopravnými systémami je riešené takzvanou „suchou nohou“, teda pohodlnejšie. Miesto prestupu je vybavené jednotným informačným, kamerovým a zvukovým systémom, parkoviskom pre osobné automobily, stojanmi na bicykle, bezbariérovým priechodom pre imobilných cestujúcich.

V úseku Košice – Moldava nad Bodvou, mesto začne od nasledujúcej nedele premávať sedem párov vlakov. Počas víkendov a sviatkov to bude šesť párov vlakov. Na trati budú v prevádzke motorové jednotky typu 813 a 913. Železničný dopravca ponúkne v prípade potreby väčšiu kapacitu vlakov. Na prestupných miestach Veľká Ida (smer Rešica) a Moldava nad Bodvou bude cestujúcim k dispozícii nadväzujúca pravidelná prímestská autobusová doprava.

Nové vlakové spojenie do Hutníkov a odtiaľ vnútrozávodnou dopravou (VZD) do U. S. Steel Košice budú môcť využívať zamestnanci zo smeru Moldava nad Bodvou a späť, ktorí dochádzajú na pracovné zmeny o 6:00, 14:00, 18:00 a 22:00. Rozsah vnútrozávodnej dopravy zo zastávky Hutníky (trasu a odchody spojov približuje priložená mapka a cestovný poriadok VZD) bude prispôsobený dopytu.

Spoločný cestovný poriadok verejnej osobnej dopravy, v ktorom sú uvedené všetky dopravné spojenia železničnej a autobusovej dopravy z obcí uvedených v schéme (viď. nákres), nájdu cestujúci na predajných miestach. Informácie o dopravnom spojení aj s prestupmi je možné získať aj na internetových stránkach:

www.eurobus.sk

www.slovakrail.sk

www.cp.sk

www.mojbus.sk (aktuálne meškanie a poloha autobusov)

Terminál integrovanej osobnej prepravy Moldava nad Bodvou, mesto (TIOP) je v rámci Slovenskej republiky pilotným projektom, financovaným z Operačného programu Doprava 2007 – 2013, v ktorom boli prijímateľom finančnej pomoci Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Terminál umožní cestujúcim lepší prístup k železničnej doprave a zároveň nahradí súčasnú nevyhovujúcu autobusovú stanicu.

Cieľom terminálu je poskytnúť infraštrukturálny základ pre funkčný a trvalo udržateľný integrovaný dopravný systém v regióne Východné Slovensko.

Pre lepšie využitie terminálu a skvalitnenie životného prostredia v meste Moldava nad Bodvou je plánovaná výstavba križovatky na ceste I/16 (50) mimo intravilánu mesta.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...