Vyhľadávanie:

Vlaňajšie prvenstvo obhájila Nitra

Vlaňajšie prvenstvo obhájila Nitra

Počas víkendu sa v Steel Aréne konal hokejový turnaj dorastencov Memoriál Ladislava Trojáka

Štyri dorastenecké družstvá zo Zvolena, Nitry, Banskej Bystrice a Košíc bojovali cez víkend v Košiciach na ľade v Steel Aréne v 28. ročníku hokejového turnaja - Memoriál Ladislava Trojáka. V šiestich stretnutiach sa v najlepšom svetle predstavili mladí hokejisti HK Nitra, ktorí v turnaji neprehrali a bod stratili iba po remíze v súboji s dorastencami z HC Košice.

"Nitrania mohli pokojne prehrať, veď ešte 15 sekúnd pred koncom naši viedli 3:2. Napokon v poslednej sekunde šťastným gólom vyrovnali a naši sa tak pripravili o lepšie umiestnenie v konečnom poradí. Bol to najlepší i najdramatickejší zápas celého turnaja. Ale aj ostatné stretnutia tohto kvarteta mali svoju kvalitu a bolo vidieť, že na novú hokejovú sezónu sú všetky družstvá veľmi dobre pripravené," povedal po turnaji šéf športovo-technickej komisie organizačného výboru turnaja Rudolf Lauf a dodal: "O vyrovnanosti družstiev svedčia tri nerozhodné výsledky a ďalšie dva zápasy, ktoré sa skončili víťazstvom Nitry a Zvolena iba rozdielom jediného gólu. Len v stretnutí Nitra - Zvolen si neskorší víťazi zgustli na súperovi a uštedrili mu poltucet po výsledku 6:1. Košičania prišli o druhú priečku v turnaji až v poslednom zápase proti Zvolenu. Pred záverečnou dvadsať minútovkou viedli 2:1, neskôr i 3:2, ale po chybách v obrane v závere inkasovali dva góly a po prehre 3:4 sa museli uspokojiť len s tretím miestom."

Cennú trofej memoriálu teda získali mladí hokejisti HK Nitra, pred HKm Zvolen, HC Košice a HC 05 Banská Bystrica. Po turnaji organizátori už tradične vyhlásili i odmenili najlepších hráčov na turnaji. Najlepším brankárom sa stal Michal Jeleň zo Zvolena, cenu pre najlepšieho obrancu si prevzal Lukáš Leškanič z domáceho tímu HC Košice, za najlepšieho útočníka vyhlásili Lukáša Pinku z Banskej Bystrice a najlepším strelcom sa stal Martin Šumichrast z Nitry, ktorý strelil 4 góly.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...