Vyhľadávanie:

Voda v krajine

Voda v krajine

Grantový program Kde a ako budeme bývať po ôsmy raz

Zvyšovať povedomie žiakov v ekologickej oblasti a podporovať ich aktivity na ochranu a rozvoj životného prostredia v areáli školy, v miestnej komunite i okolitej krajine je cieľom v poradí už 8. ročníka grantového programu Kde a ako budeme bývať, ktorý v spolupráci s Občianskym združením SOSNA vyhlásila v uplynulých dňoch spoločnosť U. S. Steel Košice. O finančný príspevok na environmentálne projekty v maximálnej výške 1 660 eur sa môžu uchádzať základné školy z Košického samosprávneho kraja. Uzávierka prijímania žiadostí o grant je 8. apríla 2011.

V uplynulých siedmich ročníkoch uspeli projekty zamerané na budovanie náučných chodníkov, oddychových prírodných zón, na mládežnícke ekologické kampane, kompostovanie, bioprodukciu či monitorovanie nelegálnych skládok. Firma na ich realizáciu prispela doteraz sumou vyššou než 47 700 eur. V tomto ročníku bude medzi víťazné projekty rozdelených 6 700 eur.

"V ôsmom ročníku grantového programu prichádzame s novinkou - vyhlásením prioritnej témy. Znamená to, že väčšiu šancu na získanie podpory budú mať projekty zamerané na prioritnú oblasť, ktorou je pre rok 2011 voda v krajine. Šancu na realizáciu však dostanú aj iné projekty s veľmi dobrým nápadom," uviedla Paulína Urdová z Občianskeho združenia SOSNA, ktoré je administrátorom programu. Uspieť teda môžu také aktivity, akými sú napríklad čistenie a revitalizácia potokov, mokradí či vodných plôch, budovanie oddychových zón a náučných chodníkov pri vode, výsadba brehových porastov a zelene, vyhlasovanie Území chránených školou, rovesnícke vzdelávanie na tému voda alebo prevencia znečisťovania pitnej vody. Organizátori sú však pripravení podporiť aj vybudovanie náučných chodníkov, ekoučební, prírodných záhrad, akcie na ochranu a obnovu zelene, rôzne ekologické mládežnícke kampane a aktivity.

Podrobnejšie informácie ponúka www.sosna.sk alebo www.usske.sk

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...