Vyhľadávanie:

Vulkmont s certifikátmi

Vulkmont s certifikátmi

Spoločnosť Vulkmont, a.s., Košice, podnikajúca najmä v oblasti obslužných a servisných činností v ťažkom priemysle a spracovania vysokopecnej trosky na umelé hutné kamenivo a granulát a v údržbárskych činnostiach, v uplynulých dňoch úspešne absolvovala audit a začala používať systém environmentálneho manažérstva podľa normy EN ISO 14001:2005. Potvrdzuje to certifikát, ktorý Vulkmontu udelila certifikačná spoločnosť TÜV SÜD Slovakia.

"Popri vybudovanom systéme manažérstva kvality podľa normy EN ISO 9001:2001 je to splnenie jedného z dvoch cieľov do konca roku 2008, ktoré si vedenie spoločnosti Vulkmont dalo. Druhým je získať certifikát systému manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci podľa smernice OHSAS 18001," informoval zmocnenec kvality spoločnosti Vulkmont Miroslav Hirjak.

Realizácia systému environmentálneho manažérstva znamená podľa neho systematický prístup k ochrane životného prostredia vo všetkých aspektoch podnikania, prostredníctvom ktorého spoločnosť začleňuje starostlivosť o životné prostredie do svojej podnikateľskej stratégie i bežnej prevádzky. Prístup spočíva vo vytvorení, uplatnení a udržiavaní správne štruktúrovaného systému environmentálneho manažérstva, ktorý je súčasťou celkového systému riadenia a súvisí so všetkými prvkami environmentálneho správania spoločnosti.

M. Hirjak ďalej pripomenul, že realizácia a certifikácia systému environmentálneho manažérstva prináša výhody vo viacerých oblastiach, ako napr. úsporu energie, minimalizáciu odpadu (zníženie nákladov na jeho likvidáciu), environmentálnych poplatkov a pokút za znečistenie životného prostredia, rizík environmentálnych havárií, zvýšenie povedomia starostlivosti o životné prostredie medzi zamestnancami spoločnosti a v neposlednom rade zlepší imidž firmy.

"Vedenie spoločnosti Vulkmont ďakuje všetkým zamestnancom za pozitívny prístup a aktívnu spoluprácu pri budovaní integrovaného systému manažérstva," uzavrel M. Hirjak.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...