Vyhľadávanie:

Výbehy kopytníkov zažiaria novými farbami

Výbehy kopytníkov zažiaria novými farbami

Železiari si počas dní dobrovoľníkov vyhrnú rukávy aj v košickej zoologickej záhrade

Košická zoologická záhrada sa v ostatnom čase teší nevídanému záujmu, a to sa ešte ani nezačala hlavná sezóna. Potvrdzujú to aj priebežné štatistiky, ktoré hovoria, že do kavečianskeho údolia prišlo doteraz o vyše desaťtisíc návštevníkov viac ako vlani. Hlavný nápor sa pritom očakáva po 1. máji, keď ZOO pravidelne otvára hlavnú sezónu. Obľúbenosti u návštevníkov sa nemožno čudovať, veď okrem pestrej expozície zvierat, záhrada ponúka aj príjemné prostredie a všakovaké atrakcie. Od minulého roku je to napríklad aj Dino park, kde sa nachádzajú exponáty prehistorických jašterov. Súčasťou parku je napríklad i múzeum, kaviareň či gril.

Zoologická záhrada v Kavečanoch je nesmierne populárna aj u železiarov, ktorí ju rok čo rok navštevujú počas Dní dobrovoľníkov U. S. Steel Košice. Inak tomu nebude i tentoraz, pomocnú ruku podajú ZOO už po deviatykrát. Práce bude viac než dosť. Podľa Evy Malešovej z oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Košice budú opäť dominovať natieračské práce: "Dobrovoľníci sa tentoraz zamerajú na výbehy kopytníkov. Miesta, ktoré obývajú napríklad kozy kamerunské, karakulské ovce, poníky, lamy i jaky, už výrazne poznačil zub času. Preto bude potrebné oživiť nátery výbehov a drevených prístreškov. Pôjde približne o dvestometrový úsek a veľmi by sme si želali, keby sme ho kompletne dokončili. Verme, že počasie nebude proti."

Dobrovoľníci vo výbehu pre kopytníky tiež vyčistia rigoly a upracú okolie prístreškov. Podľa E. Malešovej si okrem dobrej nálady nemusia nič nosiť, o všetko bude postarané. V Kavečanoch rátajú aj s vrtochmi počasia. "V zálohe máme aj "mokrý" variant. V prípade dažďových prehánok budú dobrovoľníci pracovať pri výbehu pre medvede. Pomôžu s natieraním drevených obkladov pod strieškou."

Zoologická záhrada ponúka okrem príjemného prostredia aj nevšedné zážitky. Vlani boli dobrovoľníci svedkami narodenia malého jelenčaťa. Podobnú situáciu môžu zažiť aj tohto roku. V ZOO očakávajú prírastky kôz, ale aj maďarského stepného dobytka. Mimochodom, tento rok je v Kavečanoch mimoriadne priaznivý, svetlo sveta už uzrela malá ťava a rozrástli sa i rodiny antilop a niektorých druhov vtáctva.

Na našich dobrovoľníkov sa v Kavečanoch už nesmierne tešia, pretože pravidelne odvádzajú veľký kus práce. Vedenie zoologickej záhrady sa preto rozhodlo, že ich vynaložené úsilie zviditeľní na informačnej tabuli na miestach, kde budú pomáhať. Okrem poďakovania bude na nej logo a názov našej firmy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...