Vyhľadávanie:

Vyhrali Poliaci

Vyhrali Poliaci

Minulý týždeň sa v poľskom mestečku Czestochova za účasti zástupcov Slovenskej, Poľskej, Českej a Maďarskej republiky uskutočnilo vyhodnotenie VI. medzinárodnej ekologickej súťaže EKO 2005, ktorá je zameraná na ochranu životného prostredia.

"Do medzinárodnej súťaže postúpili víťazné projekty z národných kôl," informoval nás člen medzinárodnej poroty, riaditeľ QMS Anton Doboš. "V kategórii výrobné podniky a inštitúcie sa na prvom mieste umiestnil poľský projekt, ktorý rieši problematiku využitia bioplynu vznikajúceho v odpadovom hospodárstve. Mimoriadnu cenu získal projekt nováčika súťaže - Maďarskej republiky, ktorý sa zaoberá využitím systému podvodnej plazmy pri odstraňovaní nebezpečných materiálov."

V kategórii vysoké školy, ako konštatoval Anton Doboš, si hlavnú cenu odniesol slovenský projekt Výskyt neželezných kovov v hutníctve železa a ocele a ich možné spracovanie, ktorého autorkou je Zuzana Sedláková z Hutníckej fakulty TU Košice. V súťaži základných a stredných škôl sa porota rozhodla udeliť ceny všetkým trom projektom zo Slovenska, Českej republiky a Poľska. Budúce kolo súťaže sa bude konať na Slovensku, s veľkou pravdepodobnosťou v rozšírenom zložení, pretože záujem prejavili aj ďalšie krajiny, ako Litva a Nemecko.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...