Vyhľadávanie:

Vymenili oddych za prácu a učenie sa

Vymenili oddych za prácu a učenie sa

Pokračuje dvojmesačná letná stáž pre vysokoškolákov

Spoločnosť U. S. Steel Košice dáva už roky vysokoškolským študentom možnosť pracovať a získavať cenné skúsenosti počas letných prázdnin. Výberovým procesom vrátane testov z anglického jazyka prešlo 23 nových študentov, ktorí doplnili dva tucty tých, ktorí sú v USSK na celoročnej praxi. Stáže pre vysokoškolských študentov prinášajú benefity aj zamestnávateľovi, keďže svojich potenciálnych zamestnancov môže takto lepšie spoznať a po ukončení štúdia vybrať do riadneho pracovného pomeru. Väčšina študentov je z košických univerzít, Technickej univerzity a Univerzity P. J. Šafárika, preto by sme ich mohli stretnúť prevažne vo výrobných prevádzkach, dcérskych spoločnostiach, na inžinieringu, nákupe, predaji, IT, ale i ďalších úsekoch.

Program pre študentov zahŕňa pracovnú časť, to sú tri dni v týždni a ďalšie dva dni sú venované školeniam a tréningom prezentačných, komunikačných a rozhodovacích zručností, riešeniu problémov, rozvoju schopností, ako správne napísať životopis či zvládnuť pohovor. Študenti, rovnako ako všetci novoprijatí zamestnanci, absolvujú aj exkurziu v divíznych závodoch prvovýroby aj finišingu, aby lepšie chápali súvislosti a nadväznosť jednotlivých procesov. „Letnú stáž pre študentov organizujeme od roku 2002. Kvôli ­COVID opatreniam sme úvodné stretnutie aj väčšinu školení robili tentokrát len online formou cez MS Teams. Pri prezenčných aktivitách dôsledne dodržiavame nariadený počet účastníkov v skupine aj pomer zaočkovaných a nezaočkovaných študentov. Sme radi, že tento obojstranne prospešný projekt môže pokračovať,“ hovorí Erika Linkeschová z ľudských zdrojov, koordinátorka programu.             

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...