Vyhľadávanie:

Zagratulujme kolegom, ktorí dokázali skĺbiť prácu s vysokoškolským štúdiom

Zagratulujme kolegom, ktorí dokázali skĺbiť prácu s vysokoškolským štúdiom

Dňa 9. júla 2021 si za účasti prorektora pre zahraničné vzťahy a mobilitu prof. Ing. Radovana Hudáka, PhD a vedenia Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach slávnostne prevzalo bakalársky diplom šestnásť zamestnancov U. S. Steel Košice, ktorí sa pred tromi rokmi rozhodli opäť zasadnúť do školských lavíc a naplno okúsiť študentský život v kombinovanej metóde štúdia.

Napriek svojmu vysokému pracovnému nasadeniu dokázali títo študenti svojou usilovnosťou, cieľavedomým a korektným  prístupom zvládnuť všetky úskalia štúdia na FMMR. Navyše spoločne dokázali pracovať ako jeden tím a stali sa z nich študenti, o akých sníva nejeden pedagóg. Akademici na FMMR si ich veľmi rýchlo obľúbili pre ich pripravenosť na vyučovanie či profesionálne vypracované semestrálne zadania. Vďaka ich skúsenostiam z praxe, štúdium na FMMR  znamenalo vzájomnú výmenu informácií a získavanie cenných poznatkov pre študentov, ale i akademikov. Tri roky ubehli ako voda a mnohí z nich neraz stáli pred rozhodnutím, či v štúdiu pokračovať. No s ich pevnou vôľou a iste aj neoceniteľnou  podporou rodiny to nakoniec dotiahli do úspešného konca.

V príhovore dekanky doc. Ing. Ivety Vaskovej, PhD zaznelo: ,,Chceli ste vystúpiť z davu a využiť príležitosť, že práve vy môžete byť tou hybnou silou našej ambicióznej a dynamickej Alma mater, ktorej hlavnými atribútmi boli, sú a budú odbornosť, prepojenosť na prax, uplatniteľnosť, ale predovšetkým rodinná atmosféra. Nie ste pre nás čísla či štatistiky, od vášho nástupu pre nás predstavujete partnerov, ste naši budúci zamestnávatelia. Veľkosť vašej Alma mater, našej drahej Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie, bude meraná vašou hrdosťou na ňu. Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť a keď sa spoja vedomosti a zanietenie pedagógov na FMMR a praktické skúsenosti usilovných študentov z praxe, sme spoločne na najlepšej ceste VPRED.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...