Vyhľadávanie:

Vysokopeciar s bronzom

Vysokopeciar s bronzom

Za účasti 400 pretekárov z celého sveta sa v maďarskom meste Kazincbarcika konali Majstrovstvá sveta veteránov vo vzpieraní. Medzi svetovou elitou nechýbal ani člen Mestského klubu vzpierania a silových športov Košice, zamestnanec divízneho závodu Vysoké pece Imrich Fonyi. Štartoval medzi veteránmi vo vekovej kategórii 45 - 50 rokov v hmotnosti do 77 kg, v ktorej si v dvojboji vybojoval bronzovú medailu. Po návrate okomentoval tento úspech slovami: "Pôvodne som mal štartovať vo vyššej hmotnostnej kategórii, pretože moja telesná váha bola oveľa vyššia, ale za posledný mesiac sa mi podarilo schudnúť osem kilogramov. S trénerom Štefanom Korpom sme sa ešte pred MS dohodli na určitej stratégii a tak som bojoval v kategórii do 77 kilogramov, kde sa tiež zišla silná konkurencia. Najprv sme súťažili v trhu, kde sa mi darilo a za 92 kilogramov mi patrila medailová, 2. priečka. Lenže striebro sa mi v ďalšej súťaži v nadhode nepodarilo udržať, i keď som dosiahol výkon 107 kilogramov. Predbehol ma pretekár z Nórska, ale radosť mám aj z bronzu."

Pôvodne mali na svetovom šampionáte štartovať až dvaja zamestnanci U. S. Steel Košice. Vo vekovej kategórii veteránov nad 50 rokov bol prihlásený aj zamestnanec DZ Energetika Jaroslav Šolc. Mal sľubnú formu, žiaľ, v záverečnej príprave sa zranil a tak k našim južným susedom na svetový šampionát necestoval. Obidvoch však v tomto roku čakajú ešte majstrovstvá Slovenska družstiev veteránov, ktoré sa na budúci mesiac uskutočnia u nás v Košiciach a v roku 2008 ich čakajú majstrovstvá Európy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...