Vyhľadávanie:

Vyššie vreckové pre budúcich elektrikárov

Vyššie vreckové pre budúcich elektrikárov

V SOU hutníckom pokračuje náborový proces

Rodičia deviatakov možno ešte aj dnes stoja pred dilemou. Ktorá škola by bola pre ich ratolesť vhodná? Ak sú na vážkach, majú už len pár mesiacov na to, aby sa rozhodli. Prihlášky na stredné školy treba podať najneskôr do 31. marca 2008.

Náborový proces v Strednom odbornom učilišti hutníckom v Košiciach-Šaci na školský rok 2008/2009 vstúpil do poslednej dekády. "V záujme jeho skvalitnenia," pripomína riaditeľ školy Jozef Šablatúra, "sme spolu s našim partnerom, spoločnosťou U. S. Steel Košice, uskutočnili niekoľko podporných podujatí a projektov. Nesporným prínosom pri propagácii našej školy je film na DVD o vzťahu a spolupráci košickej oceliarne s učilišťom, ktorý dostali k dispozícii všetky základné školy v okresoch Košice a Košice-okolie. V tomto školskom roku sme za pomoci firmy pripravili už dvakrát Dní otvorených dverí, ďalšie chystáme vo februári a marci. Navštívili sme tiež, po prvýkrát za účasti zástupcov úseku Ľudské zdroje, jednotlivé základné školy. Spolu sme sa stretli na samostatnom pracovnom výjazde aj s riaditeľmi základných škôl. Mimoriadne si ceníme i možnosť našej prezentácie na rokovaniach výchovných poradcov, ktoré sa vlani uskutočnili na pôde fabriky."

V SOU hutníckom v súčasnosti pripravujú pre spoločnosť U. S. Steel Košice v rôznych profesiách dovedna 521 žiakov, a to v trojročných učebných i štvorročných študijných odboroch. Z nich je 162 prvákov, 175 druhákov a 184 tretiakov. V budúcom školskom roku má podľa dohody do školských lavíc zasadnúť 190 prvákov, potenciálnych zamestnancov košickej oceliarne.

"Ide konkrétne o profesie hutník-operátor, mechanik strojov a zariadení, mechanik-elektrotechnik, obrábač kovov, mechanik-opravár a elektromechanik," informuje manažér pre nábor z úseku GM pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Miroslav Fedor. Podľa J. Šablatúru, spoločný postup učilišťa a huty pri podnecovaní záujmu mladých ľudí o prípravu na povolanie v SOU hutníckom, prináša výsledky. Potreby v jednotlivých profesiách sa podarilo naplniť, otvorenou však ešte stále ostáva otázka elektrikárskych povolaní. "Záujemcom o tento odbor štúdia zvýšime motivačný príspevok. Prváci, ktorí sa rozhodnú pre profesiu elektromechanik a elektrotechnik, môžu dostať vreckové až 500 korún na mesiac a požívať aj ďalšie motivačné výhody." dodáva M. Fedor.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...